Luka PopovicSTRELIČARSTVO

 

 

Luka Popović oborio državni rekord na Evropskom juniorskom kupu u Ređo Kalabriji – 603 kruga

 

Na Evropskom kupu u italijanskom gradu Ređo Kalabrija streličar beogradskog kluba „Elit arčeri“ Luka Popović oborio je, sa 603 kruga, sopstveni omladinski državni rekord u disciplini FITA 2 puta 70 postignut 2009. u Beogradu od 598 krugova.

Povezana vest:  Kusturica jedini kandidat za predsednika SSS

Učestvovala su 62 takmičara iz celog sveta. U prvom kolu eliminacija, dvojica najboljih posle kvalifikacija, Meksikanac Amin Farjat (652) i Španac Antonio Fernandez (649) bila su slobodni, a  preostalih 60 takmičara raspucavalo je sa dva puta po šest strela za plasman među 32. Gađalo se po novom sistemu, ne na ukupan zbir, već na „pogodak – promašaj“. Žuti krug na meti bio je pogodak i bodovao se sa dva poena, nerešeno (obojica u žutom) donosilo je bod, crveni  krug je bio promašaj. Popović je eliminisan od Nemca Klemensa Brosija koji je bio 22. u kvalifkacijama sa 519 krugova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Angela Zolnai i David Lainščak blistali na Kupu Srbije

Mladi streličar Luka Popović nastavlja takmičenja u Ređo Kalabriji 20. maja u eliminacijama za plasman na prve Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru od 16. do 24. avgusta. Iz Evrope, ostala su nepopunjena samo dva mesta i konkurisaće streličari iz Hrvatske, Danske, Estonije, Gruzije, Irske, Srbije, Rumunije, Švedske, Belgije, Nemačke, Finske i Turske.