Anna Fenninger

Feningerova svetska prvakinja u veleslalomu

Austrijska skijašica Ana Feninger osvojila je danas zlato u superveleslalomu na Svetskom prvenstvu u američkom Biver Kriku. Feningerova je do druge zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Biver Kriku, a treće u karijeri došla u ukupnom vremenu od dva minuta, 19 sekundi i 16 stotinki. 
Ona je u drugoj vožnji na sredini staze imala velikih problema, umalo je izletela sa staze, ali je nekako uspela da održi ravnotežu I nastavi trku. Drugo mesto zauzela je Nemica Viktorija Rebensburg, koja je za Feningerovom zaostajala sekund i 40 stotinki. 
Nemica je posle prve vožnje bila na 11. mestu, ali je odličnom drugom vožnjom uspela da načini veliki pomak i tako dođe do prve medalje u karijeri na svetskim prvenstvima. Šveđanka Džesika Lindel Vikarbi osvojila je bronzanu medalju sa sekundi i 49 stotinki zaostatka, dok je četvrto mesto zauzela Tina Vajrater iz Lihtenštajna. 
Slovenka Tina Maze posle prve vožnje bila je na četvrtom mestu, međutim, u drugoj nije uspela da se domogne podijuma, šta više, završila je na petom mestu sa 1,74 sekunde zaostatka. Ona je tako propustila šansu da postanje prva skijašica koja je na jednom Svetskom prvenstvu osvojila medalje u svim disciplinama. 
Na Svetskom prvenstvu u Biver Kriku sutra će se voziti veleslalom u muškoj konkurenciji, dok će se poslednja trka kod kod žena voziti u subotu, kada će održati slalom. 

Povezana vest:  ŠAH, Velimir Ivić remizirao protiv Bojana Vučkovića