2015 Risman Cup 02TREĆIM RIZMAN KUPOM OTVORENA NOVA SEZONA RAGBI LIGE

Ekipa Džona Rizmana pobednik je trećeg Rizman kupa kojim tradicionalno Ragbi 13 Federacija Srbije započinje takmičarsku sezonu. Na stadionu FK BASK Arena na Carevoj Ćupriji u Beogradu, tim Džona Rizmnana savladao je ekipu Beva Rizmana sa 30:10 (12:10).
U čast legendarne ragbi porodice Rizman, Federacija svake godine organizuje ovu utakmicu revijalnog karaktera u kojoj podeljeni u dva tima igraju potencijalni reprezentativci iz domaćih klubova. Ekipe nose imena sinova Augustusa Gasa Rizmana, legende ragbi lige, čiji je mlađi sin Džon u dva navrata bio selektor Srbije, odakle i potiče veza naše Federacije i ove čuvene porodice.
Uoči starta domaćeg prvenstva, kandidati za reprezentaciju pokazali su solidnu formu selektoru Marku Jankoviću na Carevoj Ćupriji. Tim Džona Rizmana poveo je u 2. minutu preko Ćalića i do kraja je sigurno držao prednost. U nekoliko navrata u prvom poluvremenu ekipa Beva Rizmana koju je sa klupe predvodio Nenad Tomić pretila je da napravi preokret, ali je tim čiji je selektor Ljubomir Bukvić u drugom delu samo uvećao prednost do konačnih 30:10.
Ovo je bila prva provera za potencijalne reprezentativce uoči starta šampionata Srbije, te daljih obaveza nacionalnog tima koji je u 2015. godinu ušao kao lider Evropskog šampionata Grupe B. Narednog vikenda utakmicom Superkupa Srbije i zvanično nacionalno prvenstvo. Meč se igra u subotu 28. febreuara (14.00) takođe na FK BASK Arena u Beogradu, a sastaju se aktuelni šampion Crvena zvezda i osvajač Kupa Dorćol.

Povezana vest:  Serbian Bowl XII: Okršaj „večitih” u nedelju 10. jula