sahŠAH VESTI

Raspisan konkurs za selektore

 

Šahovski savez Srbije (ŠSS) raspisao je konkurs za selektore muške i ženske reprezentacije, objavljeno je danas na zvaničnom internet sajtu tog saveza.

Rok za dostavljanje kandidatura je osam dana, a kandidati treba da imaju titulu velemajstora ili intermajstora, relevantan igrački staž i trenersko iskustvo, šahovski i lični autoritet.

Povezana vest:  OI 2012, Raspisan konkurs za korišćenje Olimpijskog stadiona

Selektori reprezentativnih selekcija Srbije biraju se na četiri godine, a tu ulogu trenutno obavljaju Branko Damljanović u muškoj i Nenad Ristić u ženskoj ekipi.

Beogradski mediji su javili da je velemajstor Damljanović odredio igrače za mušku selekciju Srbije, za Šahovsku olimpijadu, koja se 19. septembra do 4. oktobra održava u Hanti-Mansijsku (Rusija).

Damljanović se opredelio za velemajstore Ivana Ivaniševića, Bojana Vučkovića, Robert Markuša, Nikolu Sedlaka i Aleksandra Kovačevića. Rezerve su velemajstori Boban Bogosavljević i Dragan Šolak.

Povezana vest:  HOKJE NA LEDU, Partizan sutra protiv Medveščaka u Slohokej ligi

U odnosu na sastav sa Evropskog prvenstva (EP) 2009. u Novom Sadu, koji je takođe predvodio Damljanović, novi igrači su Sedlak i Kovačević. Nema Miloša Perunovića, dok je Šolak sada rezerva.

Šahisti Srbije su na EP u Novom Sadu 2009. podelili plasman od osmog do 11. mesta, dok su na 38. Olimpijadi u Drezdenu 2008. bili 20. u konkurenciji stotinu ekipa.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Janković odredio širi spisak juniora, pohod na medalju nastavljaju već 2. januara

U Drezdenu su igrali Ivanišević, Šolak, Vučković i Perunović.