a 70 god CZV010

Zvezda proslavila rođendan, proglašeni najbolji

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je danas 70. godišnjicu osnivanja, a na svečanosti na stadionu „Rajko Mitić“ uručene su nagrade najboljim sportistima u prošloj godini. Za najbolju sportistkinju proglašena je atletičarka Tatjana Jelača, koja je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, dok je najbolji sportista vaterpolista Sava Ranđelović, koji je sa crveno-belima osvojio „duplu krunu“. 
Najbolji klub iz „crveno-bele“ porodice u prošloj sezoni je džudo klub, dok je za najboljeg trenera proglašen trener vaterpolo kluba Dejan Savić. 
-Zvezda je od 1945. ispisala istoriju srpskog sporta i postala jedna od najuglednijih institucija. Prošle godine smo osvojili ukupno 42 trofeja i naši sportisti su pokazali da Zvezda ima ogromnu budućnost – rekao je predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Ivan Todorov. 
Za najboljeg trenera u mlađim kategorijama izabran je trener košarkaškog kluba Slobodan Klipa. U kategoriji pionira nagrade su dobili teniserka Jovana Vuković I karatista Dalibor Rajić, dok je najbolji klub u istoj kategoriji rukometni klub. 
Košarkašica Aleksandra Katanić, džudista Nemanja Majdov I plivački klub najbolji su u kategoriji kadeta, dok su za najbolje juniore izabrani odbojkašica Bojana Milenković, košarkaš Vojislav Stojanović i klub košarkaški klub. 
Da današnjoj svečanosti podeljeno je i pet specijalnih priznanja: treneru košarkaškog kluba Dejanu Radonjiću za plasman u Top 16 fazu Evrlige, fudbalskom klubu za 26. titulu, prvu posle sedam sedam sezona, teniskom klubu zbog svih šest mogućih titula, ženskom vaterpolo klubu za šest trofeja u prvoj godini za zvezdinim grbom I odbojkaškom klubu „za tri trofeja najbolje generacije u istoriji“. 
Nagradu za životno delo dobili su Aleksandar Škanata i Zoran Čivija Kovačić. 
Svečanosti povodom 70. godina Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ prisustvovali su predstavnici svih sportskih klubova, brojni sportisti i prijatelji kluba, a sala Medija centra na stadionu je bila premala da primi sve goste. 

Povezana vest:  BICIKLIZAM, Trijumf Italijana Kirika za žutu majicu, Stefan Stefanović u „zelenom“

a 70 god CZV020