Goran Bojovic zavodZavod za sport i medicinu sporta proslavio 59. rođendan
 
U klubu Satelit na Otvorenom plivalištu Košutnjak, uz prisustvo brojnih zvanica iz sveta sporta, obeleženo je 59 godina od osnivanja prve ustanove sporta na Balkanu. Tom prilikom direktor Zavoda Goran Bojović je rekao da se Istorija Zavoda naslanja na rad Jugoslovenskog zavoda za fizičku kulturu i medicinu sporta.
– Najveća imena su se ovde pripremala za vrhunske rezultate, za dostignuća koja su ostala zapisana u knjizi najvećih uspeha našeg sporta. U priči koja traje od 9.marta 1956. godine, Zavod je prošao kroz razne etape. Danas je to renomirana i priznata ustanova i neizostavni deo u programima priprema domaćih i stranih sportista, sa velikim tehnološkim kapacitetima, modernim objektima, i pre svega izvanrednim stručnim kadrom.
Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, na svečanom skupu je poželeo dugo trajanje ustanovi u kojoj je i sam često boravio kao vrhunski sportista.
-Imao sam priliku da se kao sportista upoznam sa velikim mogućnostima jedinstvene ustanove sporta. Značaj Zavoda nemerljiv je u srpskom sportu, i siguran sam da je ova ustanova zalog za sigurnu budućnost našeg sporta.
Povezana vest:  Jorović i Danilović najbolji sportisti Čačka