Dekan Fakulteta za menadzment u sportu, Edita Kastratovic i predsednik OKS Vlade DivacMeđunarodna konferencija „Menadžment u sportu“

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac precizirao je da je briga o obrazovanju i usavršavanju sportskih stručnjaka jedan od ciljeva i zadataka nacionalnog olimpijskog komiteta.

Na otvaranju šeste međunarodne konferencije „Menadžment u sportu“ Divac je naveo da se OKS, sarađujući sa naučnim institucijama, trudi da doprinese obrazovanju sportskih stručnjaka, ali i sportista koji će nakon aktivne karijere započeti novi život brinući za svoju i egzistenciju porodice.

Povezana vest:  Poraz reprezentacije Srbije posle preokreta u Engleskoj

-Danas smo ovde da vas ohrabrimo i podržimo da istrajete u vašem usavršavanju jer ćete na taj način značajno doprineti sebi, ali i današnjim i budućim naraštajima da zdravije žive, poštuju sebe i druge, propagiraju principe olimpizma i to prenose na nove generacije – rekao je Divac u zgradi Alfa Univerziteta.

Konferencija se održava u organizaciji Fakulteta za menadžment u sportu i OKS, a učesnike i goste iz Grčke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Srbije pozdravili su predsednik Organizacionog odbora konferencije Đorđe Nićin, dekan Fakulteta za menadžment u sportu Edita Kastratović i rektor „Alfa Univerziteta“ Đorđe Mačvanin.

Povezana vest:  EKSPO ZIM, Matejina zimska čarolija

-Razvoj sporta nije moguć bez znanja, ne samo o sportskim principima i veštinama, nego i ekonomiji i uspešnom upravljanju sportskim organizacijama, sistemima i procesima u društvu u celini, budući da je sport integralni deo društva – ocenila je Kastratović.

Divcu je dodeljena zahvalnica zbog dugogodišnje saradnje i pomoći nacionalnog olimpijskog komiteta pri organizaciji konferencije.