TasmajdanRAGBI 13
Prvenac Partizana, odložen derbi Crvena zvezda – Dorćol
 
Ragbisti Partizana pobedom otvorili novu sezonu u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13. U meču 2. kola crno-beli su u gradskom derbiju bili bolji od Tašmajdan Tajgersa sa 56:14. Samo u prvih desetak minuta meča viđena je ravnopravna borba, da bi do kraja Partizan ubedljivo savladao nekadašnjeg drugoligaša.
Meč je igran po veoma teškom terenu Sportskog centra Inge na Zvezdari koji zbog padavina tokom nedelje delimično poplavljen. Upravo je zbog toga i odložen derbi ove runde između Crvene zvezde i Dorćola koji je trebalo da bude igran kasnije tokom dana.
Preostali, treći meč ove runde igran je u Nišu, gde su u delu dva Radnička pobedu odneli gosti iz Nove Pazove – 24:20. Publika na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair imala je prilike da uživa u neizvesnom meču u kojem su gosti na kraju ostvarili drugi trijumf u šampionatu.
Nakon nekompletna dva kola, Radnički iz Nove Pazove sa maksimalnih četiri poena, Partizan ima dva, dok su Tašmajdan i Radnički iz Niša bez bodova. Aktuelni prvak Crvena zvezda i osvajač Kupa Dorćol takođe nemju poene, ali zbog odlaganja mečeva uslovljenim lošim vremenskim prilikama obe ekipe još nisu odigrale zvanične utakmice u prvenstvu.
Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Održan 19. “PALILULA KUP”