Vlade Divac, predsednik OKS sa decomu Stragarima 2“Memorijal Dušan Milošević” i “EkOlimpijada” u Stragarima

 

 

U Stragarima, rodnom mestu Dušana Miloševića, člana prvog olimpijskog tima Srbije na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912., održan je treći po redu Memorijal njemu u čast.

 

U okviru manifestacije, pored uličnih trka na 200, 400, 600 metara, u Stragrima je održana “EkOlimpijada”, a posebno su trčane sprinterske trke na 100 metara, s obzirom da je upravo to bila disciplina Dušana Miloševića.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Milica Babić na gradskom prvenstvu nadmašila državni rekord

 

U fiskulturnoj sali osnovne škole “Julijana Ćatić”, pre početka svih radionica, igraonica i trka, decu je pozdravio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac. “Možete da budete veoma ponosni na činjenicu da je jedan od naših prvih olimpijaca i veliki vizionar svog vremena, Dušan Milošević, rođen upravo ovde. Zahvaljujući njemu malo mesto Stragari danas je nezaobilazna tačka na olimpijskom putu kroz Srbiju.” Vlade Divac poželeo je deci da uživaju u bavljenju sportom, druženju i igranju učestvujući u EkOlimpijadi. “Od vas očekujem da sutra budete ambasadori i promoteri olimpijskog pokreta i da svojim roditeljima, braći, sestrama i drugarima prenesete šta ste sve novo naučili učestvujući na EkOlimpijad.”

Povezana vest:  POUL-ERIK HOYER NOVI PREDSEDNIK SVETSKE BADMINTON FEDERACIJE

 

Za “Olimpijsku sobu” koja je napravljena pri osnovnoj školi “Jelena Ćatić”, u znak poštovanja i sećanja na Dušana Miloševića, ovom prilikom predstavnice Olimpijskog muzeja, uručile su organizatoru” Memorijala Dušan Milošević”, Zoranu Jariću, set medalja sa EYOF-a održanog u Beogradu 2007. godine.

 

Po okončanju Olimpijskog fudbala i drugih radionica EkOlimpijskog igrališta svim učesnicima “EkOlimpijade” podeljene su diplome za uspešno razvijen ekolimpijski duh, a potom su startovale ulične trke.

Povezana vest:  Završeno Otvoreno prvenstvo Srbije za junior, Srbija ima skvoš nade