skupstina ksv 1KUGLANJE

Mladima puna podrška

Kuglaški savez Vojvodine i dalje će maksimalno pomagati razvoj kuglaškog sporta među mladima – istakao je na redovnoj godišnjoj Skupštini KSV u Novom Sadu predsedik Radovan Šunjka.
– I do sada smo pomagali klubove i organzatore i pokrivali troškove takmičenja za pionire, kadete i juniore kao i 50 procenata troškova za seniore, nastavićemo sa tom praksom, jer se pokazalo da takva ulaganja donose rezuktate – naglasio je Šunjka.- Obezbedićemo i kugle za najmlađe klubovima koji gaje takmičare u pionirskom uzrastu i nadamo se da će, uz ovakvu pomoć, i u novim generacijama stasati kuglašice i kuglaši koji će nastaviti da osvajaju svetske medalje.
Veliku pažnju KS Vojvodine posvećuje stručnom radu i školovanju trenera. Reprezentativka Marija Kresović je odbranila master sa temom iz kuglanja na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu i stekla pravo da bude predavač iz kuglaškog sporta, a fakultet ima i Rajko Rajak i sigurno će pomoći u školovanju nove generacije stručnjaka. Delegati (prisutno 26 od 42 koliko je skupštinsko telo) usvojili su jednoglasno i izveštaj o radu i izveštaj Nadzornog odbora. Istaknuto je da je saradnja sa Sekretarijatom za sport i omladinu Vojvodine izuzetna i da je ta podrška pomogla da vojvođansko kuglanje beleži visoke domete i daje veliki broj reprezentativaca. Posebno je pohvaljen sajt KS Vojvodine zbog informativnosti i ažurnosti, kao i rad kancelarije saveza.
Skupštini KSV je prisustvovao i predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović, koji se zahvalio kuglaškim radnicima i organzacijama iz Vojvodine na podršci akcijama reprezentacije, koju u maju očekuje kadetski i seniorski Šampionat sveta u Nemačkoj, a poslednja test utakmica sa svetskim šampionima, muškom i ženskom selekcijom Mađarske, odigraće se 2. i 3. maja u Banji Junaković i Bačkoj Topoli.
Bačka Topola će u oktobru biti i domaćin Svetskog kupa, najjačeg takmičenja za klubove.

Povezana vest:  Dragoslav Petrović perspektiva evropskog badmintona