ragbi 13

RAGBI 13

BEOGRAD DOMAĆIN KONGRESA RLEF!

Godišnja Skupština Evropske federacije ragbi lige (RLEF) ove godine biće održana 4. jula u Beogradu, saopštila je Ragbi 13 Federacije Srbije. Srbiji je pripala velika čast da bude domaćin XIII po redu skupštine vodećeg tela evropske ragbi lige, koja će se prvi put održati ove godine pod novim zvaničnim imenom – Kongres RLEF.

Na prošlom sastanku, čelnici RLEF su odlučili da se umesto višegodišnjeg domaćinstva Londona, ubuduće kongresi održavaju širom Starog kontinenta. Beograd je od početka bio u najjužoj konkurenciji, što dovoljno govori koliko poverenje Ragbi 13 Federacija Srbije uživa poverenje na Starom kontinentu. Očekuje se da ukupno delegati 34 punopravna i pridružena člana kao i nacija posmatrača učestvuju u radu istorijskog Kongresa RLEF.

Naša federacija je počastvovana poverenjem i prilikom da organizujemo kongres RLEF – izjavio je predsednik Ragbi 13 Federacije srbije Predrag Pantić – To je istovremeno za nas veliko priznanje i odgovornost i svesni smo da je potrebno da ispoštujemo visoke standarde koje su postavili prethodni domaćini Pariz i London. Sigurni smo da će naš mladi i posvećeni tim pokazati organizaconu zrelost i da će Beograd pokazati svoju otvorenost i gostprimstvo. Verujemo da će ovogodišnji Kongres doneti novu energije i ideje i da će imati veliki uticaj na budući razvoj ragbija 13 u Srbiji i Evropi.

Kongres pruža priliku članovima RLEF, koji su na različitom stepenu razvoja, da se sretnu na jednom mestu, podele iskustva, ali da čuju mišljenja stručnih gostiju. Očekuje se da će sastanku prisustvovati i predsednik Međunarodne federacije ragbi lige (RLIF), Najdžel Vud.

Glavne težnje RLEF su razvoj liderstva postepenim prebacivanjem odgovornosti nacijama u usponu. Dajući šansu članicama da organizuju godišnju skupštinu pokušavamo da pomognemo ovaj proces. Zato se i veoma radujemo što će Kongres ove godine biti organizovan u fantastičnom gradu kakav je Beograd – poručio je generalni menadžer RLEF Deni Kazanđan.

Prva Skupština RLEF održana je u Parizu 10. juna 2003. godine i prisustvovalo je pet članica, dok su prošle godine u Londonu učešće uzeli delegati iz 24 zemalja. Očekuje se da Kongres u Beogradu obori rekord po broju učesnika.   

Povezana vest:  SKIJANJE, Lindzi Von želi da sruši rekord Vreni Šnajder