KUGLEKUGLANJE
Preminuo Tomislav Bogaroški

Tomislav Bogaroški, jedan od najistaknutijih srpskih kuglaških trenera, preminuo je u Kikindi u 68. godini posle kraće bolesti.
U Kuglaškom klubu „Toza Marković“ iz Kikinde proveo je pola veka, od 1965. do 2015. prvo kao uspešan kuglaš, potom kao trener i sportski radnik. Aktivno je kuglao sve do polovine poslednje decenije prošlog veka.
Bio je 1986. jedan od inicijatora i potom i osnivača ženskog Kuglaškog kluba „Toza Markoivć“ koji je, nekoliko sezona, igrao i u Super ligi Srbije.
U analima srpskog kuglanja ostaće upamćen kao jedan od najuspešnijih trenera za mlađe kategorije kuglašica. Iz škole kuglanja „Toze Marković“, koju je uspešno vodio sve do gašenja kuglane u Kikindi 2013. izašla je plejada reprezentativki, posebno u kadetskim i juniorskim kategorijama, a njegove takmičarke su osvajale brojne ekipne i pojedinačne titule na Šamionatima Jugoslavije i Srbije kao i u kup takmičenjima za mlađe uzraste. Posebno je bio trofejan period od 1995. do 2002. kada je ženska juniroska ekipa „Toze Marković“ osvojila jednu šampionsku, tri vicešampionske i šest bronzanih medalja na šampionatima! Pamtiće se 1996. kada je na Šampionatu Jugoslavije prva ekipa „Toze Marković“ bila prva, a dugi selekcija – treća!
Smrću Tomislava Bogaroškog, vojvođansko i srpsko kuglanje izgubilo je sjajnog trenera, velikog zaljubenika i entuzijastu koji će ostai u sećanju brojnih generacija kuglaša i kuglašica.
Sahrana je u utorak, 14. aprila u 14 časova na Mokrinskom groblju u Kikindi.

Povezana vest:  Udovičić: Minut ćutanja i na utakmicama u Srbiji