2014-WM-IIA-Beograd-BEL-SRB 03 foto Milos RafailovicHOKEJ NA LEDU
Novi nesrećan poraz Srbije, Belgija bolja posle produžetka

Hokejaši Srbije poraženi su od selekcije Belgije posle produžetka rezultatom 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 1:0) u meču četvrtog kola Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa A koje se održava u Rejkjaviku.
Dan posle nesrećnog poraza u penal seriji protiv Australije (3:4), „orlovi“ su poraženi u još jednom neizvesnom meču, a gol odluke ususretu sa Belgijom, u 64. minutu postigao je Mič Morgan, čime su dve ekipe sada izjednačene na tabeli. Ovim porazom eventualno osvajanje medalje naše selekcije zavisiće od svih preostalih mečeva na šampionatu, dok je pobeda u poslednjem kolu protiv Španije imperativ.
„Orlovi“ su ponovo odigrali sa dosta oscilacija u igri, na momente su igrali vrlo dobro, stvorili nekoliko odličnih prilika, ali su brojni padovi koncentracije u odbrani uzrokovali da čak tri puta „jure“ rezultat. Na kraju su uspeli da izbore produžetke u kojima nije bilo pogotka, iako je naša selekcija bila blizu pobedi, ali nije bilo preciznosti u završnici.
Golove za naš nacionalni tim postigli su Dimitrije Filipović i Marko Milovanović, dok su strelci za Belgiju bili Maksim Pelegrim, Brajan Koložejčik i pomenuti Mič Morgan.
U subotu je na Svetskom šampionatu drugi slobodan dan, a svoj poslednji meč na Islandu naša reprezentacija igra u nedelju od 15 časova protiv selekcije Španije. Kakve će šanse za odličje biti našoj selekciji u velikoj meri će zavisiti i od ostalih susreta četvrtog kola – duela Španije sa Rumunijom (počeo u 18.30 časova), odnosno domaćina Islanda i Australije (večeras od 22 časa).
TABELA: Rumunija (-1) 9, Španija (-1) 6, Belgija 5, SRBIJA 5, Island (-1) 3, Australija (-1) 2.

Povezana vest:  NHL, Sidni Krozbi propušta All-Star utakmicu

PHOTO: Miloš Rafailović