Delegacija OKS u poseti Organizacionom komitetu Olimpijskih igara London 2012

 

divacDelegacija Olimpijskog komiteta Srbije, u sastavu predsednik Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki, sportski direktor Branislav Jevtić i marketing menadžer Dejan Kozlina, boravi danas u zvaničnoj poseti Organizacionom komitetu Olimpijskih igara u Londonu 2012 (LOCOG).

Tokom dana biće održan niz radnih sastanaka sa predstavnicima LOCOG iz različitih organizacionih sfera. Vodiće se razgovori na temu predolimpijskih trening kampova, olimpijskog sela, transporta za vreme Igara. Naša delegacija srešće se i sa menadžerima LOCOG za odnose sa nacionalnlim olimpijskim komitetima, za smeštaj, medicinsku brigu o sportistima, prodaju i distribuciju karata za Igre itd.

Povezana vest:  Zapaljen plamen za Olimpijske igre mladih

Poseta i radni sastanci, kao i upoznavanje sa funkcionisanjem LOCOG-a, prilika su za uspostavljanje bliže saradnje OKS sa odeljenjima Organizacionog komiteta Igara u Londonu, a sve sa ciljem ostvarivanja što većih pogodnosti za članove Olimpijskog tima koji će predstavljati našu zemlju na predstojećim Olimpijskim igrama.

Delegacija OKS juče je boravila u Ambasadi Republike Srbije u Londonu. U prisustvu ambasadora Dejana Popovića i predstavnika Kluba privrednika Srbije u Londonu, članovi delegacije OKS predstavili su svoje planove o pripremama u predolimpijskim kampovima u Šefildu i Lidsu i planove za realizaciju projekta „Srpska kuća“ za vreme Igara u Londonu. Kako su Letnje Olimpijske igre najveće planetarno sportsko takmičenje na kojem učestvuje preko 15.000 sportista, iz preko 200 zemalja i ujedno događaj koji putem TV prenosa prati preko 8 milijardi ljudi, to je svakako izuzetna prilika da pored sportskih budu predstavljeni i mnogi drugi potencijali naše zemlje, privredni, kulturni, turistički itd. „Srpska kuća“ zamišljena je kao jedinstvena prilika za promociju ovih potencijala.

Povezana vest:  Kako će izgledati 53. Superboul

Tokom prethodna dva dana boravka u Londonu delegacija OKS obišla je niz hotela i poslovnih prostora koji bi mogli biti potencijalne lokacije za „Srpsku kuću“. Delgacija OKS sutra završava svoju radnu posetu Londonu i vraća se za Beograd.