EFP 3705HOKEJ NA LEDU
SP u Rejkjaviku – Srbija bronza!
 
Hokejaši Srbije osvojili su BRONAZNU MEDALJU na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupa A koje je u nedelju završeno u Rejkjaviku.
Naša reprezentacija u poslednjem kolu savladala je selekciju Španije posle boljeg izvođenja penala rezultatom
4:3 (0:1, 1:2, 2:0, 0:0 – 1:0) i zahvaljujući povoljnim ishodima preostalih mečeva poslednjeg kola izborila treće mesto.
Naime, zahvaljujući pobedi Rumunije nad domaćinom Islandom 3:2 u produžetku poslednjeg meča šampionata, Srbija je zauzela treću poziciju ispred Španije i Islanda, koje je pobedila u direktnim duelima i tako takmičenje okončala ispred ovih selekcija. Drugo mesto zauzela je Belgija koja je u poslednjem kolu savladala Australiju 10:4, dok je prvo mesto i plasman u viši rang (Divizija I, Grupa B) obezbedila Rumunija. Autralija će 2016. godine igrati u nižem rangu (Divizija II, Grupa B).
Naš nacionalni tim do pobede je stigao preokretom nakon zaostatka od 1:3 uoči poslednjih 20 minuta, da bi u penal seriji stigla do,kako se kasnije ispostavilo, pobede koja mu je donela medalju. Golove za „orlove“ postigli su Pavel Popravka, Miloš Babić i Nemanja Janković. Odlučujući penal za pobedu postigao je Marko Sretović, dok je golman Arsenije Ranković zaustavio sva tri penala Španaca.
KONAČNA TABELA: Rumunija 14, Belgija 8, SRBIJA 7, Španija 7, Island 7, Australija 2.
PHOTO:  Elvar Freyr Pálsson
Povezana vest:  U Beogradu od utorka Evropsko prvenstvo u parastreljaštvu