Ronnie OSullivan 2014

O’Saliven u drugom kolu Svetskog prvenstva

Engleski igrač snukera Roni O’Saliven plasirao se danas u drugo kolo Svetskog prvenstva u Šefildu, pošto je pobedio Krega Stedmana sa 10:3. Petostruki svetski šampion je bez većih problema došao do drugog kola, a pored dobre igre, pažnju je privukla i njegova odluka u jučerašnjem delu meča da na kratko izuje neudobne cipele i da u čarapama ubaci par kugli. 
Pošto je to kršenje pravila oblačenja na turniru, O’Saliven je od navijača u sali na Krusiblu tražio da mu „dobace“ par cipela, a na kraju je pozajmio obuću od direktora turnira Majka Genlija. 
Čelnici turnira odlučiće da li će O’Saliven biti kažnjen. 
-Uopšte nemam osećaj za modu. Prošle cipele sam imao 10 godina I nisam želeo da ih bacim, bile su dobre. Kada je došlo vreme za nove, kupio sam pogrešne, neudobne, uopšte nisam mogao da ih nosim. Nisam želeo da igram u čarapama, ali ni u neudobnoj obući i srećan sam što sam uspeo da pozajmim udobne cipele – rekao je 39-godišnji O’Saliven. 
-Dobio sam stare, smrdljive cipele Majka Genlija, ali bile su udobne, rajski udobne – dodao je O’Saliven. 
O’Saliven će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Metjua Stivensa i dvostrukog svetskog šampiona Marka Vilijamsa. 
U prvo kolo Svetskog prvenstva do sada su se plasirali i aktuelni svetski šampion Mark Selbi, Marko Fu, Grejem Dot, Džon Higins, Entoni Megil, Beri Hokins, Nil Robertson, Stjuart Bingam, Ding Đunhui, Ali Karter i Mark Alen. 

Povezana vest:  Arsovićeva najuspešnija na četvrtom „Susretu šampiona“