sahŠAH
Vode Damljanović i Šarić
 
Zemunski velemajstor Branko Damljanović i novosadski intermajstor Siniša Šarić izdvojili su se u vođstvu posle šest odigranih kola na državnom prevsntvu u šahu, koje se igra u Vrbasu.
Rezultati 6. kola:  Ristić-Šarić 0:1, Antić-Inđić remi, Miloje Ratković-Milovan Ratković remi, Popović-Pavlović remi, Damljanović-Savić 1:0, Bogosavljević-Kovačević remi.
Na tabeli vode Damljanović i Šarić sa po 4,5 poena, ispred Antića sa pola poena manje. Pavlović ima 3,5, Popović, Savić, Inđić I Bogosavljević po tri, a Kovačević i Ristić po 2,5 poena. Na začelju su braća Miloje sa 1,5 i Milovan Ratković sa jednim poenom.
Na ženskom šampionatu koji se takođe igra u Vrbasu, vode reprezentativke Anđelija Stojanović i Marija Rakić.
Rezultati 6. kola:  Rakić-Tomin 1:0, Čeljuškina-Milošević 1:0, Petrović-Velikić 0:1, Žarković-Đukić remi, Drljević-Stojanović remi.
Vodeće takmičarke Stojanović i Rakić imaju po 4,5 poena, pola poena više od Čeljuškine i Velikić. Đukić je osvojila 3,5, Milošević tri, Žarković i Drljević po 2,5, Tomin jedan poena, a Petrović pola poena.
Seniori igraju 11, a seniorke devet kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim. Pojedinačna prvenstva Srbije završavaju se 26. aprila u ženskoj, odnosno 28. aprila u muškoj konkurenciji.
Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Bode Miler propušta slalom na SP-u