Serbia v Lionhearts 01RAGBI 13
Tesan poraz Srbije protiv enleskih Lajonhartsa
 
U poslednjoj priprpremnoj utakmici uoči nastavka kvalfikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu, reprezentacija Srbije u ragbiju 13 poražena je od selekcije Engleska Lajonharts sa 22:20 (16:6).
Na stadionu Nastavnog centra Makiš, „orlovi“ su odigrali odličnu utakmicu i imali su šansu da u poslednjim trenucima meča izbegnu poraz, ali je Stefan Nedeljković promašio pretvaranje za izjednačenje rezultata.
I pored poraza selektor Marko Janković može da bude zadovoljan zalaganjem i spremnošću svojih izabranika koji su protiv selekcije koja je nezvanična amaterska reprezentacija Engleske pokazali da se Srbija sa pravom nada uspehu u kvalifikacijama za SP.
Nikada nije prijatno kada se izgubi utakmica, međutim zadovoljni smo prikazanom partijom jer smo igrali protiv mnogo iskusnije rivala. Svaka ovakakva utakmica nama jako znači kako bi naši igrači stekli naviku da igraju protiv jačih i tehnički boljih rivala. Mislim da smo spremni za nastavak kvalifikacija i meč sa Rusijom narednog vikenda – rekao je Janković.
Poene za Srbiju postigli su: tri eseja Dragan Janković, esej Miloš Čalić i pretvaranje Vojislav Dedić. Sa ovom utakmicom završena je turneja Lajonhartsa po Srbiji, jer su prethodno ubedljivo u Sremčici u četvrtak savladali selekciju Beograda sa 52:0.
Reprezentaciju Srbije nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine očekuje u subotu 16. maja, mečom protiv Rusije takođe na stadionu Nastavnog centra Makiš (17.00). U prvoj fazi kvalifikacija, u Evropskom šampionatu B, „orlovi“ su trenutni lideri i sa dobrim rezultatom protiv Rusa napravili bi bitan korak ka plasmanu u naredni krug kvalifikacija.
Povezana vest:  KUGLANJE, Određene reprezentacije za meč sa Rumunijom