in memoriam petar kaziKUGLANJE
Preminuo Petar Kazi
 
Jedan od najboljih vojvođanskih i srpskih kuglaša Petar Kazi (72) preminuo je iznenada u Zrenjinu, gde je i sahranjen.
Bio je svestran sportista. Sportom je počeo da se bavi veoma rano, igrajući uspešno za Košarkaši klub Radnički iz Zrenjanina, da bi od 1964. počeo da kugla u Kristalu, jednom od najuspešnijih srpskih klubova.
U prvoj polovini sedme decenije, Petar Kazi je zabeležio niz sjajnih rezultata na kuglaškim stazama, a 1974. je bio u istoj sezoni pojedinačni prvak Srbije i Vojvodine.
Ostao je aktivan u kuglanju sve do 1997.  kao igrač i trener. Potom se posvetio, sa velikim uspehom, trenerskom pozivu, posebno sa mladim generacijama. Od 1997. do 2000. bio je trener Kristala koji je u tom periodu igrao i u saveznoj ligi.
Sestre Peter Kazija Julijana i Irena (udata Kaločai) su kuglale i to veoma uspešno, posebno Irana Kaločai koja je bila i reprezentativka Jugoslavije,  u nekoliko mandata i savezni selektor, kasnije uspešan trener ženske ekipe Kristala.
Smrću Petra Kazija vojvođansko i srpsko kuglanje izgubilo je odličnog igrača i pre svega dobrog čoveka, koji je dobrotu unosio i u trenerski rad, pa će ga sa ljubavlju i poštovanjem sećati brojne generacija zrenjaninskih kuglaša.
.
Povezana vest:  NHL, Pitsburg prvi put slavio bez Krozbija