vanja udovicic mos

Udovičić: Zakon najvažniji akt u sportu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je danas da je usvojena večina sugestija koje su se čule tokom javne rasprave o nacrtu Zakona o sportu.
On je na poslednjoj javnoj raspravi rekao da je u samoj pripremi Nacrta imao priliku da lično razgovara sa predstavnicima svih večih saveza, sa profesorima Ekonomskog, Pravnog fakulteta, sportskim ekspertima, ljudima koji su u sistemu sporta jako dugo i koji su kritikovali i davali sugestije.
-Mislim da smo uvažili večinu tih sugestija, one koje smo mogli da sprovedemo imajuci u vidu i ostale zakone. Ovaj Zakon usaglašen je sa 12 drugih, kao i sa međunarodnim sportskim pravilima i smatram da je ovo najvažniji akt za sport. Što se prethodnih javnih rasprava tiče, veoma sam zadovoljan i od velikog su značaja mišljenja i sugestije direktno sa terena – rekao je Udovičič.
Ministar je pozvao sve zainteresovane građane da do 1. juna pisanim putem dostave kritike i sugestije u vezi Nacrta zakona o sportu.
-Danas završavamo tek jednu trečinu posla. Nakon ovoga, ocekuju nas pregovori sa resornim ministarstvima i mislim da je ovo tek pocetak jednog transparentnog donošenja i sprovođenja zakonskog okvira – zaključio je Udovičič.

Povezana vest:  Vašington iz svog imena izbacio Redskins nakon 87 godina