slavko gak ssb

Slavko Gak: Grad, i pored teške finansijske situacije, čini sve da pomogne beogradskim klubovima

Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu, povodom izjave predsednika Vaterpolo saveza Srbije Milorada Krivokapića, a u cilju objektivnog informisanja javnosti, saopštio je da Grad Beograd, i pored teške finansijske situacije, čini sve da pomogne beogradskim klubovima i doprinese razvoju sporta različitim vrstama pomoći.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE , Ligeti pobednik veleslaloma u Adelbodenu

– Jedna od njih je obezbeđivanje termina beogradskim sportskim klubovima za potrebe treninga. Na taj način  u 2014. godini obezbedeli smo uslove za obavljanje trenažnog procesa za 150 klubova u 22 grane sporta. Iznos koji je izdvojen za ove namene je preko 100.000.000 dinara za 2014. godinu, što nam je omogućilo da u sportskim objektima beogradskim sportskim klubovima zakupimo preko 14.500 sati za treninge. Kada je u pitanju vaterpolo, ovu vrstu pomoći dobilo je 11 klubova, i za tu namenu izdvojeno je 22.138.480 dinara, odnosno preko 2.000 sati, rekao je Slako Gak i dodao da će Grad Beograd i pored ograničenih finansijskih sredstava nastaviti da pomaže beogradskim klubovima, a u saradnji sa Republikom Srbijom izdvojiće značajna finansijska sredstva za potrebe Evropskog prvenstva u vaterpolu koje će se održati u Beogradu  2016. godine.

Povezana vest:  Olimpijski komitet Indije za samostalnost u radu

– Još jednom bih u  ime Grada Beograda čestitao stručnom štabu i igračima na osvojenoj Svetskoj ligi i obezbeđenom učešću na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine – rekao je Slavko Gak.