Beograd - Slavjane trofej Beograda 01

RAGBI 13
Partizan i Slavjane u finalu Trofeja Beograd

U finalu tradicionalnog juniorskog turnira Trofej Beograd u ragbiju 13 u nedelju 10. jula (18.30) na stadionu FK Heroj u Beogradu, sastaće se domaći Partizan i Ragbi klub Slavjane iz Moskve.

Crno-beli su u polufinalu bili bolji od Viteza iz Bosne i Hercegovine sa 36:10, dok su gosti iz Rusije bili bolji od selekcije Beograda – 38:14. Tako će za treće mesto, takođe u nedelju (16.30) igrati poraženi iz polufinala – Vitez i selekcija Beograda.

Povezana vest:  Sutra počinje 39. Genralna skupština Evropskih olimpijskih komiteta (EOK)

Prvog dana takmičenja viđen je jako dobar ragbi i talentovani igrači iz sve tri zemlje pokazali su da je pred njima lepa budućnost. Za pobedu Partizana het-trikom eseja najzaslužniji je bio Petar Kovač, dok su Stepan Hohlov i Dimitrij Tarasenkov predvodili tim Slavjane do finala.

Trofej Beograda je godišnji juniorski turnir Ragbi 13 federacije Srbije koji je ove godine poprimio i međunarodni karakter, učešćem gostiju iz Rusije i komšija iz Bosne i Hercegovine. Veliku pomoć u realizaciji ovog takmičenja naša Federacija imala je od generalnih pokrovitelja turnira, Gradskog sekretarijata za omladinu i sport Grada Beograda i Sportskog saveza Beograda.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Domen Prevc slavio i u Lilehameru