KAMP PREROV CUKVAS SA GRUPOM KOJU VDI U KAMPUKUGLANJE

Kuglaška mladost trenira u Prerovu

Kamp talenata Međunarodne kuglaške federacije (FIK NBC) ove godine održava su u Prerovu u Češkoj.
Pod vođstvom selektora kadeta Mirka Čukvasa, iz Srbije su u kampu Tanja Petrović (PPT Trstenik), Moni Kovač (Spartak Debeljača), Sebastijan Molnar i Dušan Pejin (Jedinstvo, Novi Bečej) i Mateja Šakić (Beograd).
– U kampu je ukupno 28 polaznika, 16 dečaka i 12 devojčica – kaže u prvom raportu iz Prerova selektor kadeta Mirko Čukvas.- Sa njima je i šestoro trenera. Program je primeren ovom uzrastu, uz dosta rada na kuglani ali se velika pažnja posvećuje i fizičkim pripremama.
Glavni trener je selektor srpske seniorske reprezentacije, prvaka sveta Miloš Ponjavić koji je svojevremeno bio i jedan od incijatora da počnu da se organizuju ovakvi kampovi, a u stručnom timu su i Iztok Kovač (Slovenija), Renata Šimunkova i Petr Brna (Češka), Antoni Kolejak (Slovačka) i Mirko Čukvas (Srbija).
Češka je poslala 13 kuglašica i kuglaša, Slovenija šestoro, Srbija petoro i Slovačka četvoro. Vođa programa je Jirži Jančalek (Češka) koji je u Međunarodnoj kuglaškoj federaciji (FIK NBC) zadužen za mlađe kategorije. Kamp će trajati do 8. avgusta.
Vrbas je bio domaćin međunarodnog kampa 2013. i 2014. a pre toga dva kampa su održana u Nemačkoj i Slovačkoj.

Povezana vest:  Putin ponovio da Blater zaslužuje Nobelovu nagradu