Sletanje na cilj

PARAGLAJDING

Ateriraju na zlato na Svetsko prvenstvo u disciplini precizno sletanje

Reprezentacija Srbije u paraglajdingu, otputovala je u Indoneziju na Svetsko prvenstvo u disciplini precizno sletanje. Naši najprecizniji paraglajderisti takmičiće se sa najboljim pilotima iz celog sveta od 9. do 17. avgusta u gradu Punčaku, na zapadnoj Javi. Najavljen je dolazak više od stotinu pilota iz preko 30 zemalja sa svih krajeva planete.
Srbija bez lažne skromnosti od svojih pilota može očekivati najbolje moguće rezultate, jer u našoj ekipi imamo aktuelnog šampiona Evrope Dejana Valeka iz Novog Sada i aktuelnog svetskog prvaka u ženskoj konkurenciji Milicu Marinković iz Beograda. Preostali članovi reprezentacije zauzimaju takođe veoma visoka mesta na međunarodnoj rang listi. Tako su Goran Đurković i Dragan Popov trenutno na četvrtoj i devetoj poziciji, dok je Ivan Pavlov na 12 mestu a Tamara Kostić na šestom mestu u ženskoj konkurenciji. Ekipno Srbija zauzima drugo mesto i to sa veoma malim zaostatkom iza vodeće Slovenije.
-Najavljujem borbu do poslednjeg atoma snage, jer želim da odbranim titulu svetskog prvaka – izjavila je Milica Marinković.
Ništa manje spremna za put i borbu za medalje nije bila ni Tamara Kostić koja će uz Milicu pored veštine pilotiranja paraglajderom, u Indoneziji predstaviti srpsku otmenost, ženstvenost i lepotu.
-Biti ženski pilot u paraglajdingu je odlična stvar, jer vas svi čuvaju kao malo vode na dlanu. Ovo je prava prilika da im pokažem da se u telu jedne devojke, sakriva borbenost prave lavice. Odlazim po medalju, bez alternative – samouvereno je izjavila Tamara Kostić koja je na poslednjim takmičenjima u Srbiji i regionu, osvajala medalje i trenutno se nalazi u odličnoj takmičarskoj formi.
Da naši piloti ne polete previsoko u Indoneziji, brinuće se Slobodan Maletić koji je ove godine selektor i takmičar na ovom prvensvtu. Nakon odrađenih priprema na Zaltiboru na kojima su naši piloti usavršavali formu, Maletić je istakao da je zadovoljan sa učinkom njegovog tima i da je ponosan što je vođa ovako dobre ekipe u kojoj su svi izuzetno jaki pojedinci, ali i veoma solidarni i požrtvovani timski igrači. Maletić se takođe zahvalio Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije koji su svesrdno pomogli da naši takmičari predstave Srbiju na ovom prestižnom takmičenju.

Povezana vest:  Reebok Fitness Challenge u fitnes centru Novice Veličkovića