ada golf

Zrenjanin gradi golf centar

Skupština grada Zrenjanina donela je danas odluku da na parceli veličine 16 hektara u Ulici Franje Kluza u Zrenjaninu bude izgrađen golf centar.
Finansijer izgradnje golf centra biće Golf asocijacija Srbije, koja će osim sredstava obezbediti i stručni kadar, kao i sve potrebne resurse za uređenje, opremanje i organizovanje rada centra, objavljeno je na sajtu grada.
Zemljište, kao i izgrađeni objekti ostaće u vlasništvu Grada Zrenjanina, dok će investitor imati prava na korišćenje celog golf centra.
Prema rečima zamenika načelnika Odeljenja za urbanizam Nikole Halasa, parcela se nalazi u urbanističkoj zoni namenjenoj zelenim površinama, pa je na njoj moguća izgradnja golf-centra.
On je objasnio da sredstva u ovu investiciju ulaže Golf asocijacija, te da Grad Zrenjanin ustupa zemljište koje dalje ostaje u gradskoj svojini, uključujući i objekte na njemu.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je rekao da 16 hektara zemljišta ostaju u vlasništvu grada i sve što se bude izgradilo, a finansirano od strane investitora, Golf asocijacije Srbije i njihovih klubova, biće u vlasništvu grada.
-Kada se to bude izgradilo, verovatno ćemo doneti odluku da sve to pripadne našoj ustanovi “Sportski objekti“, koja će sklopiti ugovor s Golf asocijacijom oko samog korišćenja – naglasio je Janjić.
U Srbiji se, za sada, golf igra na samo dva terena – na beogradskoj Adi Ciganliji i kod Žablja, dok bi golf park, odnosno golf centar u Zrenjaninu bio prvi takve vrste u našoj zemlji.
Skupština grada Zrenjanina na sednici, koja je sazvana po hitnom postupku, razmatrala je i odluke o otuđenju i davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u industrijskim zonama, kako bi se u što kraćem periodu raspisao konkurs za nove investitore.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Odlični „orlovi" ipak nedovoljno jaki za Estoniju