KAMP Polaznici kampa Prerov 2015

KUGLANJE
Pejinu i Molnaru zlatne čokolade u Prerovu

Mladi srpski kuglaši Dušan Pejin i Sebastijan Molnar osvojili su prva mesta u kampu talenata Međunarodne kuglaške federcaije (FIK NBC) završenom u Prerovu u Češkoj i za to su dobili slatke medalje u vidu čokoladica u zlatnoj foliji!
– Pejin je trijumfovao u kombinaciji, dok je Molnar bio najbolji u miksu sa Slovenkom Natašom Radić. Sebastijan Molnar, koji se ove godine na kadetskom Šampionatu sveta u Nemačkoj okitio zlatom u tandemu sa Antićem, osvojio je i dve bronzane medalje – pojedinačnio i za kombinaciju. Bronzana sa pionirskog Svetskog kupa ove godine, Tanja Petrović bila je članica ukupno najbolje grupe, jer su se polaznici, 16 dečaka i 12 devojčica, radili po grupama koje su se i takmičile između sebe. Ovo pokazuje da od ove generacije možemo da očekujemo još dobrih rezultata – kaže selektor kadetske reprezentacije Srbije Mirko Čukvas, vođa srpskih nada u Češkoj.- Češka je poslala 13 kuglašica i kuglaša, Slovenija šestoro, Srbija petoro i Slovačka četvoro.
Iz Srbije su u kampu bili Tanja Petrović (PPT Trstenik), Moni Kovač (Spartak Debeljača), Sebastijan Molnar i Dušan Pejin (Jedinstvo, Novi Bečej) i Mateja Šakić (Beograd).
Glavni trener u kampu bio je je selektor srpske seniorske reprezentacije, prvaka sveta Miloš Ponjavić, koji je svojevremeno bio i jedan od incijatora da počnu da se organizuju ovakvi kampovi i koji je u toku kampa bio i predavač na seminaru za češke trenere:
– Po masovnosti, ovo je bio jedan od najboljih kampova. Veliku pomoć u sprovođenju programa pružio mi je naš selektor Mirko Čukvas na čemu mu se zahvaljujem – istakao je Ponjavić.- Uslovi su bili dobri kao i smeštaj i ishrana, ali se ponovo čula skoro jednodušna ocena da nema boljeg mesta za ovakve kampove od našeg Vrbasa, koji je bio sjajan domaćin 2013. i 2104. Ponovo smo se suočili sa činjenicom da polaznici dolaze fizički nepripremljeni i da su iz generacije u generaciju deca sve trapavija. Na gimnastičkom poligonu većina nije umela da napravi kolut napred. To je na neki način i odraz rada u klubovima, jer školovanje i stvaranje kuglaša nije samo trening na kuglani već i sistematski rad na razvoju psihofizičkih sposobnosti bez kojih nema vrhunskog sportiste u današnje vreme. Utisak je da je Češka daleko odmakla u radu sa ovim uzrastom. Imaju u 12 okruga lige za kadete u dva ranga sa 800 registrovanih mladih kuglašica i kuglaša. Nije ni čudo što su ima kadetkinje šampionke sveta a kadeti imaju bronzu.
U stručnom timu u kampu bili su i treneri Iztok Kovač (Slovenija), Renata Šimunkova i Petr Bina (Češka) i Anton Kolejak (Slovačka).
Vođa programa bio je Jirži Jančalek (Češka) koji je u Međunarodnoj kuglaškoj federaciji (FIK NBC) zadužen za mlađe kategorije.

Povezana vest:  Praznik beogradskog badmintona, održano prvenstvo glavnog grada