slika u18 vs u20

RAGBI 13
Mladoj reprezentaciji drugi Kup izazova

Mlada reprezentacija Srbije u ragbiju 13 (igrači starosti do 20 godina) osvojila je ovogodišnji Kup izazova pošto je u Jajincima savladala juniorsku selekciju Srbije (igrači do 18 godina starosti) sa 50:14. Ova sada već tradicionalna utakmica zvanično je i otvorila drugi deo reprezentativne sezone u kojoj seniorski nacionalni tim očekuje dosta iskušenja na međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  NORVEŽANI ISKORISTILI ODSUSTVO ŠLIRENCAUERA I SLAVILI U LAHTIJU

Nakon dvonedeljne paze posle dvomeča sa vršnjacima iz Ukrajine, juniori Srbije imali su još jedan težak test pred sobom. Ovoga puta „orlići“ su izazvali mladu reprezentaciju Srbije, tj. igrače rođene 1995. i 1996. godine u drugom Kupu izazova.
Stariji tim je uspešno odgovorio na zadatak, iako su juniori pokazali koliko im je značio zajednički period tokom pripreme za buduće međunarodne utakmice.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pioniru nagrada "Vihor"

Mada je rezultat bio u drugom planu, utisak je da je mlada selekcija predvođena seniorskim reprezentativcem Miodragom Tomićem previsoko porazila svoje naslednike. U pobedničkom timu još su se istakli Petrović, Avramović i Abidinović, ali selektor Srbije Marko Janković generalno može da bude zadovoljan igrom većine kandidata za seniorsku reprezentaciju.

Narednih dana nastavljaju se treninzi kandidata za seniorsku reprezentaciju, a već predstojećeg vikenda na programu je susret A i B ekipe Srbije. Najbolji selekcija Srbije do kraja godine ima zgusnut kalendar u kojem centralno mesta predstavlja završetak prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.

Povezana vest:  KUGLANJE, SPC Vojvodina savladala Železničar u zaostalom meču Super lige Srbije