PK Golijal Nikolic Petrovic Dudic

PARAGLAJDING
Dupla kruna za Dudića i Goliju

Predrag Dudić iz Raške, nakon osvajanja bronzane medalje na poslednjem ovogodišnjem takmičenju „Sićevo open 2015″ koje se održalo proteklog vikenda (11-13. septembar), postao je novi/stari šampion Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet. On je, iako trećeplasirani u poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata, potvrdio svoj kvalitet i dominaciju u srpskom paraglajdingu, osvojivši titulu šampiona Srbije drugi put za redom. Dudiću je ovo druga velika titula ove godine, jer je na ovogodišnjem državnom prvenstvu Srbije takođe veoma ubedljivo trijumfovao. Najbolji u trkama iznad Sićevačke klisure, ove godine bio je Željko Ovuka iz Beograda, kome pobeda u Sićevu nije bila dovoljna da nadoknadi zaostatak u ligi Srbije, pa je ovogodišnju sezonu završio na trećem mestu. Vladimir Bačanin iz Kruševca, osvojio je drugo mesto na poslednjem ovogodišnjem takmičenju, dok u ligi nije postigao zavidniji rezultat. Višegodišnji šampion Srbije u paraglajdingu i povratnik na takmičarsku scenu Zoran Petrović iz Kraljeva, nije dozvolio da ga kraća takmičarska pauza izbaci iz trke za najsjajnija odličja, pa je ovogodišnju ligu Srbije završio kao drugoplasirani pilot.
„Mi samo umemo da poštujemo ono što nam je priroda poklonila. Kopaonik i Golija planine između kojih se nalazi naš grad su odlične za paraglajding, a mi to očigledno znamo najbolje da iskoristimo. Posebno bih se zahvalio opštini Raška i Sportskom savezu Raška, koji su pomogli da učestvujemo na ovim takmičenjima.“ – izjavio je Predrag Dudić, dvostruki šampion Srbije u paraglajdingu.
Da u Raškoj ostanu ponosni na svoje pilote paraglajdera, pored Predraga Dudića potrudili su se i Zoran Nikolić, Marko Miletić i Zoran Petrović koji su po prvi put u svojoj istoriji, postali ekipni pobednici lige Srbije. Uz ovu titulu, Raščani su pre dva meseca u svoj grad doneli i ekipnu titulu Državnih prvaka, što potvrđuje njihovu apsolutnu dominaciju u ovom sportu. Drugoplasirana ekipa ove godine bio je Klub slobodnog letenja „Ares“ iz Beograda, dok je bronzana medalja otišla Kraljevačkim pilotima iz PK „Eol“.
U kategoriji serijskih paraglajdera, odnosno slabije klase koja nema maksimalne performanse, pobednik lige Srbije je Dejan Valek iz Novog Sada. Srebrnu medalju na svojim grudima ponela je jedina dama među takmičarima Tijana Kručičan iz Vršca dok je treće mesto osvojio Nebojša Rosić iz Beograda.
Iako su vremenske prognoze za sićevačko nadmetanje u vazdušnim trkama bile izuzetno loše, takmičenje je posetilo više od 15 pilota iz svih krajeva Srbije. Organizatori takmičenja Sićevo open 2015 bili su Vazduhoplovni savez Srbije i PK „Grunf“ iz Niša, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Povezana vest:  Počinje treći međunarodni UNIQA dečji turnir u hokeju na ledu