kriket tasmajdan 1

KRIKET
Nacionalne selekcije Srbije i Bugarske za vikend igraju dva meča

Nacionalne selekcije Srbije i Bugarske u kriketu odigraće prijateljske mečeve u formatu od 40 i 20 overa (T20) na terenu Lisičji Jarak. Prvi meč koji će se igrati u formatu od 40 overa zakazan je zasubotu 19.septembra od 11.30 a drugi meč u T20 formatu za nedelju 20.septembra od 10 sati.
Ulaz na oba meča je slobodan.
U mečevima koji će se igrati za vikend, srpski nacionalni tim predvodiće Slobodan Tošić i Bogdan Dugić, dok će selekciju Bugarske predvoditi Prakaš Mišra koji je u više navrata proglašavan za najboljeg igrača u regionu.
Iako su se kriket selekcije Srbije i Bugarske do sada već tri puta sastajale na međunarodnim turnirima biće ovo prvi susret ova dva tima u Beogradu. U međusobnim duelima Bugarska ima pozitivan skor ali srpski kriketaši imaju razloga za optimizam jer su na nedavno održanom Međunarodnom turniru u Beogradu, „Kup Beograda“ pokazali da su u dobroj formi.
Drugi najmasovniji, timski sport na svetu u Srbiji se razvija od 2007.godine. Trenutno ima oko 100 registrovanih igrača,osam timova (A Liga: Mirijevo, Stari Grad, Dunav, Bodrog; B Liga:Centurion, Sava, Monoštor, Mekenzi) i dva ranga takmičenja. Kriket federacija Srbije postoji od 2009.godine, član je Sportskog saveza Srbije, finansira se iz budžeta Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i od 25.juna ove godine pridruženi član Međunarodnog kriket saveta (ICC).

Povezana vest:  Hamilton, Liverpul i Osaka među nominovanima za Laureus nagradu