balkansko 2015 pobednie

Slovenke i Hrvati najbolji na Balkanu u skvošu

Sinoć su u Pionirskom Gradu u Beogradu odigrani finalni mečevi Balkanskog prvenstva. U Ženskoj konkurenciji nove prvakinje su Slovenke, koje su u finalnom meču pobedile Grčku. Treće mesto su posle odličnog meča punog preokreta na kraju osvojile Hrvatice, a naše skvošerke su morale da se zadovolje četvrtim mestom.
-Trudile smo se i dale sve od sebe, mislim da smo šansu propustile u polufinalu, idemo dalje – rekla je Jelena Dutina, šampionka Srbije koja je juče odigrala dva najdramatičnija meča u polufinalu i borbi za bronzu.
U muškoj konkurenciji Hrvati su u finalu dostojnom prepričavanja uspeli da posle preokreta osvoje još jedno balkansko zlato. Iako su od ekipe Slovenije izgubili u grupnoj fazi, u finalu su bili jači. Treće mesto je pripalo Bugarima posle pobede nad Srbijom koja je i u muškoj konkurenciji bila četvrta. Srbija je svoju šansu za medalju ispustila u polufinalu u meču koji je maestralno odigrao drugi reket Srbije Dušan Šikman.
– Bilo je jako teško, gubio sam dva nula u setovima, vratio se na dva dva, u petom setu smo se borili do kraja i bolji je pobedio, čestitke Andražu i vidimo se na sledećem turniru.
Najvećem skvoš turniru u regionu prisustvovao je i pomoćnik ministra sporta RS Uroš Zeković koji je ispratio nekoliko mečeve i čestitao na odličnoj organizaciji ovog velikog takmičenja. Za utiske smo pitali i Josipu Peršun prvi reket Hrvatske.
-Ovo je neverovatno kakva je ovde atmosfera i kako smo uvek dobro primljeni u Skvošlendu i Srbiji. Zaista mi je posebno zadovoljstvo da igram ovde i da budem sa prijateljima. Srećna sam zbog medalje i odličnih mečeva, nadam se da ćemo se viđati i na olimpijadi u budućnosti.
Da kod nas ne može da prođe bez incidenta postarala se uprava SRC Pionirski Grad koja nije dozvolila ulazak vozila sa hranom za učesnike turnira pa su je organizatori zajedno sa juniorima Srbije nosili peške po kiši kako bi banket ipak bio organizovan.

Povezana vest:  Održana konferencija za medije povodom XVIII Generalne skupštine u Beogradu

PHOTO: Skvoš savez Srbije