beograd pavlovic antal baranj simijonovic ostojic vlajkov sokac juhas sakic calic

KUGLANJE
Beograd protiv francuskog Rasinga u Ligi šampiona

Kuglaši Beograda, drugoplasirani u Svetskom kupu, što je najveći uspeh muškog klupskog srpskog kuglanja u ovom elitnom takmičenju, igraće u prvom kolu Lige šampiona, prema još nepotvrđenom rasporedu iz Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC, 21. novembra na svojoj Banjici protiv francuskog Rasinga iz Strazbura, četvrtoplasirane ekipe u Evropa kupu. Protivnik za poštovanje, ali i finansijsku brigu jer će put u Francusku na revanš 5. decembra biti izuzetno skup. U muškoj Ligi šampiona igraće 16 ekipa (sedam iz Svetskog kupa, pet iz Evropskog kupa, tri iz NBC kupa i branilac titule).
U Ligu šampiona plasirale su se i kuglašice subotičkog Pionir „Agro Višković“ osvajanjem šestog mesta u Svetskom kupu u Bačkoj Topoli. Prema šemi FIK NBC trebalo je da igraju protiv pobednika Kupa NBC federacije. To je nemački Lidolšejm ali on se nije prijavio za ovo takmičenje (od 14 ekipa samo se nemački Ping prijavio, a on je osvojio četvrto mesto) i po pravilima upražnjeno mesto iz ovog takmičenja će popuniti najbolji tim iz iz Svetskog kupa koji se nije kvalifikovao, a prijavio se za LŠ. Međutim i tu je za sedam mesta konkurisalo sedam ekipa i popunile su listu (Celje, Mlaka Rijeka, Viktorija Bamberg, Beč, Pionir, Elektro mureš – Rumunija i Kozara – Gradiška). Iz Evropskog kupa do tri ekipe dobijaju vizu za LŠ i to su obezbedili slovački Sport iz Podbrezove (prvi), Šrechajm (Nemačak) – drugi i Fojt Sent Pelten iz Austrije koji je treći. Hrvatski Admiral (Zagreb) je šestoplasirani u ovom kupu a prijavio se za LŠ i pošto se rival Pionira, pobednik NBC kupa nije prijavio, a iz Svetskog kupa koji ima prednost su sve ekipe popunile mesta, nezvanično upravo bi Hrvatice (Admiral Zagreb Zaboki) mogle da budu protivnik Subotičankama u prvom kolu. Ženska liga šampiona imaće 12 klubova (sedam iz Svetskog kupa, tri iz Evropskog kupa, jedan iz NBC i branilac titule). Treba, ipak, sačekati zvanični raspored FIK NBC.
Za Ligu šampiona prijavio se i muški tim Radničkog iz Novog Sada, ali je osvojio 18. mesto i nije se kvalifikovao pošto se iz Kupa NBC federacije u kome su Novosađani igrali, plasirala samo tri najbolja od prijavljenih timova.
Uz drugo mesto Beograda i šesto mesto Pionira „Agro Višković“ u Svetskom kupu, šesto mesto u Kupu NBC federacije, što je lep uspeh, osvojile su kuglašice zrenjaninskog Banata, sedmi su u Evropa kupu bili kuglaši Metalca iz Gornjeg Milanovca, kuglašice novosadskog Džambo investa su zauzele osmo mesto u Evropa kupu (Jasmina Anđelković je sa 650 čunjeva bila i najbolja igračica turnira), 12. mesto u Kupu NBC federacije osvojile su kuglašice Apatina, 18. su bili kuglaši Radničkog (Novi Sad) a 21. kuglaši Crvene zvezde.
Direktor Svetskog kupa u Bačkoj Topoli Miloš Milivojević je zadovoljan što će Pionir „Agro Višković“ mečeve u Ligi šampiona igrati na svetskoj „Funk areni“ čime će ljubitelji kuglanja u ovom jakom kuglaškom centru, imati nove prilike da prate vrhunsko kuglanje i zahvalio se Opštini Bačka Topola i Osnovnoj školi „Lajoš Čaki“ na podršci, kao i firmama Satrakat, Kapriolo i Vinariji Tokaj na pomoći u organizaciji najelitnijeg klupskog takmičenja u kuglaškom sportu.
Nezvanični raspred prvog kola Lige šamiona za kuglaše (21. novembar, revanši 5. decembra): Rot vajs (Nemačka) – Fojt Sent Pelten (Austrija), Beograd (Srbija) – Rasing Strazbur (Francuska), Sport Podbrezova (Slovaćka) – Nojmarkt (Italija), Zaprešić (Hrvatska) – Triglav Kranj (Slovenija), Segedin (Mađarska) – Švabzberg (Nemačka), Kluž (Rumunija) – Makpetrol Skoplje (Makedonija), Viktorija Bamberg (Nemačka) – Rokicani (Češka), Konstruktor Maribor (Slovenija) – Repcelaki (Mađarska).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, EFAF KUP, Greške koštale Kragujevac