Crvena zvezda 01

RAGBI 13
Zvezdin jesenji prvenac

Ragbisti Crvene zvezde savladali su na pomoćnom terenu Sportckog centra Čair Radnički iz Niša sa 46:8 u jedinom meču koji je igran u 8. kolu Prve lige Srbije u ragbiju 13. Na zahtev klubova, a uz odobrenje saveza utakmice Dorćol – Tašmajdan Tajgersi i Partizan – Radnički Nova Pazova odloženi su i biće odigrani u naknadno određenom terminu.

U Nišu, crveno-beli su ostvarili prvu pobedu u drugom delu sezone posle poraza u derbijima protiv Partizana i Dorćola. Uprkos brojnim povredama koji i dalje muče aktuelnog šampiona Srbije, Zvezda nije imala problema protiv Radničkog i tako se osamostalila na trećem mestu na tabeli sa mečkom više u odnosu na najbližeg pratioca, Radnički iz Nove Pazove.

Povezana vest:  BEJZBOL, Uspešan početak školskog programa

U nedelju je odigran i jedan meč u drugoj ligi Srbije, Heroj Polet je u Jajincima poražem od Novog Beograda – 30:12.

Za vikend aktivne su bile i mlađe kategorije u klupskom ragbiju 13. Mečom između Crvene zvezde i Zemuna počelo je Prvenstvo Srbije u ragbiju 13 za juniore. Prvu pobedu u sezoni ostvarili su mladi ragbisti Zemuna savladavši crveno-bele sa 48:12. Druga utakmica prvog kola Soko – Partizan odložena je na zahtev Vranjanaca.

Povezana vest:  KORFBOL, Turnir u Grčkoj, Vožd nad Atinom

Takođe, u subotu je na terenu SC Inge na Zvezdari odigrano Prvenstvo Beograda u ragbiju 9 za kadete (igrači rođeni 1999, 2000. i 2001. godine). Učestvovalo je četiri kluba, koja su se po hladno i kišovitom vremenu borili za trofej Ragbi 13 federacije Beograda. Najviše uspeha imali su mladi ragbisti Partizana, koji su zabeležili sve tri pobede. Drugo mesto pripalo je Novom Beogradu, a treće Gvozdenom Stroju iz Uba. Četvrta je bila Crvena zvezda.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pioniru "Spartakova" nagrada

Nakon završetka kadetskog turnira odigrana je utakmica pionira (igrači rođeni 2001, 2002 i 2003 godine) u tač ragbiju između Partizana i Crvene zvezde. Crno beli su pobedili sa 20:0.

Tabela Prve lige Srbije: Partizan 13, Dorćol 11, Crvena zvezda 10, Radnički Nova Pazova 8, Tašmajdan Tajgersi 2, Radnički Niš 0 poena.