Zogovic-u-akcij-1024x768

RAGBI 13
Dorćol ubedljiv u derbiju, Zvezda blizu plej-ofa

Ragbisti Dorćola sustigli su vodeći Partizan na čelu Prve lige Srbije pošto su u derbiju 9. kola ubedljivo savladali Radnički u Novoj Pazovi sa 22:62 (12:34). S obzirom da je meč crno-belih i Radničkog iz Niša odložen, sada obe ekipe imaju po 13 poena, sa tim što Partizan ima dve utakmice manje, a Dorćolci jednu, uoči njihovog međusobnog duela u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja.

Povezana vest:  OI MLADI, SINGAPUR, Sedmog dana Srbija se takmiči u atletici, košarci i odbojci

Meč na stadionu FK Radnički u Pazovi, aktuelni osvajač Kupa Srbije je lako rešio u svoju korist zahvaljujući sjajnoj igri reprezentativca Stefana Nedeljkovića, strelca tri eseja, te mladog Stefana Vukanovića koji je postigao četiri eseja.

U drugom meču koji je igran danas, aktuelni šampion Crvena zvezda je imala dosta problema sa Tašmajdan Tajgersima, ali je ipak slavila na kraju na stadionu FK Heroj u Jajincima sa 40:20 (12:14). Taš je držao vođstvo tokom dobrog dela meča, međutim posto su fizički pali u poslednjoj četvrtini utakmice, crveno-beli su ostvarili pobedu koja im praktično garantuje plasman u plej-of.

Povezana vest:  OI MLADI, Prvi takmičarski dan u Singapuru

Zvezda sada ima četiri poena više u odnosu na Radnički iz Nove Pazove, koji ima i meč manje protiv lidera Partizana kao i međusobni duel u poslednjem kolu, ali i znatno lošiju poen razliku koja bi u slučaju istog broja poena bila odlučujuća. Najbolji u timu Zvezde protiv Tajgersa bio je reprezentativac Miloš Zogović.

Utakmica između Partizana i Radničkog je odložena, a narednog vikenda, 24. i 25. oktobra upražnjen je termin za odigravanje zaostalih mečeva. Utakmice poslednjeg 10. kola ligaškog dela šampionata igraće se za dve nedelje, 31. oktobra ili 1. novembra, nakon čega sledi plej-of i baraž za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Gut pobednica superveleslaloma u Lejk Luisu

Tabela Prve lige Srbije: Partizan 13, Dorćol 13, Crvena zvezda 12, Radnički Nova Pazova 8, Tašmajdan Tajgersi 2, Radnički Niš 0 poena.