K DSC6924

RAGBI 13
Za vikend rasplet u Prvoj ligi, Partizan i Dorćol za prvo mesto

Pred nama je uzbudljiv vikend u srpskom ragbiju 13 sa kojim će biti završen ligaški deo sezone. Utakmice 10. kola doneće rasplet ko će sa koje pozicije ući u plej-of Prve lige Srbije, odnosno koja će ekipa iz Druge lige uspeti da uđe u viši rang takmičenja.

U subotu 31. oktobra na programu je samo jedan meč – i to kakav, direktan dvoboj za prvu poziciju na tabeli između trenutnog lidera, Partizana i osvajača ovogodišnjeg Kupa, Dorćola. Od 1. kola crno-beli drže prvo mesto na tabeli, zabeleživši osam pobeda i samo jedan remi u dosadašnjem toku šampionata. Ta nerešena utakmica upravo je bila protiv Dorćolaca u 5. rundi bilo je 26:26.

Povezana vest:  NHL otkazao i novembar

Partizan ima dva boda prednosti, ali sa trijumfom Dorćol bi osigurao prvu poziciju na tabeli i direktan plasman u finale plej-ofa. Poraženi će biti drugi i protiv Zvezde igraće polufinalnu rundu doigravanja. Meč na terenu Sportskog centra Inge počinje u 14.00.

Preostali meče završne rudne ligaškog dela Prve lige igra se u nedelju 1. novembra (14.30), u Novoj Pazovi na stadionu lokalnog fudbalskog kluba gde Radnički dočekuje Crvenu zvezdu, bez šansi da i sa ubedljivom pobedom ugrozi već osigurani plasman aktuelnog šampiona u plej-of.

Povezana vest:  Uz prisustvo velikog broja poznatih svečano završene Sportske igre mladih Srbije

Utakmica koja je planirana da se igra u Nišu na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair (13.00) između Radničkog i Tašmajdan Tajgerse odložena je za naredni vikend i što će biti direktan duel za izbegavanje poslednjeg mesta u Prvoj ligi pred baraž za ispadanje u niži rang takmičenja.

Istovremeno sa završnim borbama u Prvoj ligi u nedelju (14.00) će se igrati i finale plej-ofa Druge lige Srbije, na stadionu FK Radnički Novi Beograd sastaju se Novi Beograd i Heroj Polet. Takođe, u isto vreme na Gradskom stadionu u Vranju Soko i Zemun igraće svoj meč za treće mesto u Drugoj ligi Srbije.

Povezana vest:  RITMIČKA GIMNASTIKA, Održan 19. “PALILULA KUP”

Bogat program u srpskom ragbiju 13 zaokružiće i prvi turnir Prvenstva Srbije u ragbiju 9 za kadete koji se u nedelju od 11.00 igra na novom terenu sa veštačkom travom Sportskog centra na Ubu koji je izgradio reprezentativac Srbije u fudbalu, Nemanja Matić.

Tabela Prve lige Srbije: Partizan 17, Dorćol 15, Crvena zvezda 12, Radnički Nova Pazova 8, Tašmajdan Tajgersi 2, Radnički Niš 0 poena.