hokej reprezentacija 2015HOKEJ NA LEDU

Kvalifikacije za ZOI 2018: „Orlovi“ se u Španiji bore za naredni krug

Reprezentacija Srbije u četvrtak je otputovala u španski Valdemoro gde će od 6. do 8. novembra učestvovati na drugom predkvalifikacionom turniru za odlazak na Zimske olimpijske igre 2018. u Pjongčengu.
„Orlovi“ će posle priprema održanih u ledenoj dvorani „Pionir“ od 1. novembra, pokušati da na turniru u predragađu prestonog Madrida u konkurenciji domaćina Španije, Islanda i Kineizbore plasman u narednu rundu kvalifikacija, iako im zbog kratkog perioda provedenog na ledu i kasnog početka sezone na ruku ne ide vreme odigravanja turnira. Osim toga, selektor Nikola Bera na ovom predolimpijskom turniru, drugom od četiri kruga kvalifikacija, biti lišen usluga nekolicine standardnih reprezentativaca – golmana Lukovića, zatim Babića, Gabrića, Ogrizovića i Sretovića, pa će u Valdemoru nastupiti:
golmani – Arsenije Ranković, Petar Stepanović i Aleksandar Fat;
bekovi – Marko Brkušanin, Stefan Ilić, Dragan Komazec, Aleksa Luković, Uglješa Novaković, Robert Sabadoš i Uroš Bjelogrlić;
napadači – Dimitrije Filipović, Ivan Glavonjić, Nemanja Janković, Nikola Kerezović, Marko Milovanović, Petar Novaković, Pavel Popravka, Nenad Raković, Srđan Ristić, Đorđije Terzić, Nemanja Vučurević i Andrej Cvik.
Naša selekcija takmičenje počinje u petak, 6. novembra utakmicom protiv selekcije Islanda (16 časova), dok dan kasnije u istom terminu igra protiv reprezentacije Kine. Kao dve najboljerangirane selekcije na IIHF-ovoj listi završnog dana odigraće se meč dva prva favorita turnira – Srbije i domaćina Španije. Ta utakmica na programu je od 19.30 časova.
Turnir se igra po jednokružnom ligaškom sistemu („svako sa svakim“). Najbolje plasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja (Divizija I, Grupa B), dok se najslabiji tim „seli“ u grupu B druge Divizije.
Raspored mečeva reprezentacije Srbije na predkvalifikacionom turniru za odlazak na ZOI 2018:
Petak, 6. novembar * 16h * Island – SRBIJA
Subota, 7. novembar * 16h * SRBIJA – Kina
Nedelja, 8. novembar * 19.30h * SRBIJA – Španija

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Marku Ivanoviću tri zlatne medalje u trećem kolu Kupa Srbije

PHOTO: Elvar Freyr Pálsson