SAAF_VUKOVI_vs_VOJVODE_2_MAJ_2010_4AMERIČKI FUDBAL, SAAF
Kreće plej-of Superlige, odluka i u B diviziji
Ovog vikenda na programu su polufinalni mečevi srpske Superlige u američkom fudbalu, a kako se igraju posledni dueli u B diviziji postaće poznato i koja ekipa će kao prvoplasirana steći pravo da se direktno plasira u elitni rang takmičenja, a koja će sa drugog mesta morati u baraž.
Za mesto u finalu A divizije bore se četiri tima: na Adi će to u subotu od 18 časova biti aktuelni prvaci, do sada neporaženi Vukovi i njihovi gosti iz Sombora koji su ligaški deo nadmetanja završili na četvrtom mestu, a posle zamene domaćinstva Vrbas će biti u prilici da pred svojom publikom u nedelju ugosti novosadske Vojvode, prošlogodišnje finaliste a ove sezone drugoplasirani tim na tabeli.
Ništa manje drame ne očekuje se ni u B diviziji, gde će pored duela između kikindskih Mamuta i vršačkih Lavova biti odigran meč koji na prvi pogled ne znači mnogo, jer će i beogradski Hajlendersi i Mladenovac ostati u B diviziji, ali koji će direktno odlučivati ko ide u A diviziju direktno, a ko mora u baraž.
Na tabeli B divizije vode ekipe koje su završile sa nastupima: novokneževački Grofovi su ispred Inđije, koja ima isti učinak (5-1), ali je poražena u direktnom duelu od novajlija u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala. No, ako Mladenovac savlada Hajlenderse, i on će onda imati učinak 5-1, pa će se stvoriti krug od tri ekipe – u njemu je Inđija najbolja u ukupnom odnosu datih i primljenih poena, pa bi Grofovi kao drugi moralil u baraž, a Forestlendersi svakako ostaju treći.
Dakle, u nedelju će se u Inđiji navijati za pobedu Mladenovčana, a u Novom Kneževcu za prvi ovosezonski trijumf “gorštaka” koji su sve gotovo svoje mečeve tesno izgubili.
Superliga u američkom fudbalu
A divizija, polufinalni mečevi:
Subota, 5. jun:
18h Vukovi Beograd – Sombor Celtis (teren sa veštačkom podlogom na Adi)
Nedelja, 6. jun:
16h Vrbas Hanters – Vojvode Novi Sad (teren Gradskog stadiona u Vrbasu)
B divizija, poslednje kolo:
Nedelja, 6. jun:
15h Beograd Hajlenders – Mladenovac Forestlenders (Zemun, teren kod OŠ Sutjeska)
16h Kikinda Mamuti – Vršac Lavovi (Nakovo, stadion FK Polet)
Tabela: Grofovi Novi Kneževac 5-1, Inđija Indians 5-1, Mladenovac Forestlenders 4-1, Spartanci Subotica 3-3, Vršac Lavovi 1-4, Kikinda Mamuti 0-4, Beograd Hajlenders 0-4
Povezana vest:  BADMINTON, DVA ZLATA I DVE BRONZE ZA MLADE BADMINTONCE, JUNIORI BRILJIRALI U SLOVENIJI