Druzenje sa olimpijcima 005 Visacki Silađi Arsovic Vasic Starovic tomasevic Lazarevic
OKS I VOJVOĐANSKA BANKA ORGANIZOVALI DRUŽENJE OLIMPIJACA I PREDSTAVNIKA MEDIJA NA PUTU ZA RIO
 
Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije, organizovali su prvo u nizu druženje predstavnika medija sa olimpijcima koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Riju 2016.
U susret Riju o svojim planovima, toku priprema i takmičenjima, ali i temama koje nisu isključivo sportske sa novinarima su razgovarali: kajakašica Milica Starović, veslač Miloš Vasić , atletičarka Dragana Tomašević, plivač Čaba Silađi, strelkinja Andrea Arsović i rvač Davor Štefanek.
U ime Vojvođanske banke, koja je već četvrti olimpijski ciklus zaredom zvanična banka Olimpijskog tima Srbije, sportistima i predstavnicima medija obratio se član Izvršnog odbora Vojislav Lazarević:
-Već 16 dugih godina podržavamo najbolje srpske sportiste na putu ka Olimpijskim igrama. Obezbeđujemo im da imaju najbolju moguću opremu za treniranje i efikasnu pripremu za Olimpijske igre, a zauzvrat delimo sa njima njihove izuzetne uspehe na međunarodnim takmičenjima. Podržali smo olimpijski tim u Atini, Pekingu i Londonu, i radujemo se da aplauzima ispratimo njihove nove pobede u Riu.
Druženju je prisustvovao i generalni sekretar OKS-a Đorđe Višacki,  koji je iskoristio priliku da se zahvali ljudima iz Vojvođanske banke na dugogodišnjoj podršci koju pružaju sportistima Srbije i potom poručio predstavnicima medijima:
-Samo uz vašu podršku naše sportiste možemo da predstavimo javnosti kao istinske heroje i najbolje ambasadore Srbije što oni svakako i jesu, i da u susret Riju kreiramo atmosferu prave i istinske podrške za naš Tim.
U ime prisutnih sportista obratila se reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović i skrenula pažnju na ulogu medija u susret Riju:
-Na putu za Rio, kao i mi i predstavnici medija se spremaju za najveći sportski događaj naredne godine. Svako ima svoje zadatke. Na nama sportistima je da napravimo svoje najbolje rezulatate, a na medijima da to prenesu na najbolji mogući način i da tako zajedno obradujemo građane Srbije.
O toku priprema Misije za put u Rio, o predstojećim kvalifikacionim takmičenjima i trenutnom brojčanom stanju Misije, sa predstavnicima medija, govorio je šef Misije Srbije za Igre u Riju Damir Štajner. Tim Srbije u ovom trenutku broji 69 sportista u devet različitih sportova: ženska košarkaška reprezentacija (12), muška vaterpolo reprezentacija (13), ženska odbojkaška reprezentacija (12), atletika (7), kajak (10), plivanje (3), rvanje (1), streljaštvo (9) i veslanje (2).  
Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Fleg fudbal za pomoć Kraljevu