ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije – U utorak „večiti derbi“ Crvena zvezda – Partizan

U utorak, 1. decembra od 17.30 časova u ledenoj dvorani „Pionir“ igra se derbi meč Prvenstva Srbije u hokeju na ledu između Crvene zvezde i Partizana.
Hokejaški „večiti derbi“ kao retko kada u poslednjih nekoliko godina privlači veliku pažnju javnosti, jer je prethodni period pokazao da su dve ekipe prilično izjednačene, pa se u „Pioniru“ očekuje velika borba i neizvesnost. Partizan je desetostruki uzastopni šampion države i do prethodne sezone, nekoliko godina unazad nije imao ozbiljnijeg konkurenta, a u prošloj sezoni Crvena zvezda je prvi put posle dužeg vremena pripretila crno-belima u polufinalnoj seriji plej-ofa (Partizan slavio 5:1 i 2:1).
Crveno-beli od ove sezone imaju veoma ozbiljan sastav skrojen od velikog broja mladih reprezentativaca Srbije koji su stigli iz vicešampiona Beostara ili se vratili iz Mađarske. Osim toga, u Crvenu zvezdu je stigao nekadašnji hokejaš Partizana i srpski seniorski reprezentativac ruskog porekla Pavel Popravka, dok je Robert Sabadoš sada već starosedelac. Zvezda ove sezone igra odlično u slovenačkom Državnom prvenstvu u kojem beleži odlične rezultate, pa se trenutno nalazi na trećoj poziciji sa tri boda manje i utakmicom manje od lidera Mladosti od koje je poražena u derbiju igranom u subotu posle produžetka (4:5). U domaćem šampionatu Zvezda je do sada odigrala samo jedan meč i slavila ubedljivo protiv Red Tima rezultatom 13:0.
I Partizan je ove sezone prikupio značajno međunarodno iskustvo stečeno u Kontinental kupu. Iako crno-beli nisu briljirali ni u prvoj rundi (osvojili treće mesto), ni u drugom krugu u koji su otišli posle odustajanja bugarskog CSKA, crno-beli su se solidno uigrali pred start domaćeg šampionata u kojem su do sada odigrali dva meča, protiv Red Tima i Vojvodina, i u oba slavili identične ubedljive pobede 12:1. Crno-beli su od ove sezone jači za ruski trio Koršikov – Izvekov – Vlasov, što dovoljno govori o ozbiljnosti koja vlada u redovima šampiona Srbije u želji da se okite jubilarnom 20. titulom u klupskoj istoriji.
Nema sumnje da poklonike hokeja u glavnom gradu očekuje velika borba „večitih rivala“ koja bi mogla da najavi veoma neizvesnu sezonu, poput prošlogodišnje kada je Partizan uz veliki trud uspeo da savlada u finalnoj seriji Beostar i sačuva tron.
Meč u ledenoj dvorani „Pionir“ počinje u 17.30 časova uz besplatan ulaz.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Grgiću srebro, Stefanović oborio državni rekord na kraju turnira u Minhenu