SRB-CHN-01 foto Mirko Lazovic

HOKEJ NA LEDU
2016 IIHF SP U20:“Orlići“ preboleli poraz od Španije i deklasirali Kinu

Juniorska hokejaška reprezentacija Srbije zabeležla je prvi trijumf na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe B, za igrače do 20 godina pošto je u meču drugog kola savladala selekciju Kine rezultatom 10:0 (3:0, 5:0, 2:0).
Mladi srpski hokejaši nisu dozvolili da na njih previše utiče poraz u prvoj rundi od Španije (1:4), pa su već dan kasnije potpuno nadigrali kinesku selekciju i opravdali ulogu favorita zabeleživši ubedljiv trijumf. Tri pogotka u goleadi izabranika Nemanje Jankovića postigao je Lazar Leštarić koji je proglašen za igrača utakmice, dok su po dva Ivan Glavonjić dao je dva, dok su se po jednom u strelce upisali Ivan Anić, Uroš Bjelogrlić, Petar Novaković, Mirko Đumić i Pavle Podunavac.
U ostalim mečevima drugog kola Rumunija je zabeležila drugi trijumf na prvenstvu, ovog puta protiv Belgije rezultatom 6:2, dok je Španija ubedljivo savladala Australiju 9:3.
Utorak je na Svetkom prvenstvu dan pauze, a Srbija naredni meč igra u sredu od 20 časova, kada se u derbi meču celog šampionata sastaje sa Rumunijom uz DIREKTAN PRENOS na televiziji „Arenasport“.

Povezana vest:  SPORTSKI IZAZOV IZMEĐU PANČEVA I SOMBORA

PHOTO: Mirko Lazović