SRB-CHN-16 foto Mirko Lazovic

HOKEJ NA LEDU

2016 IIHF SP U20: Derbi prvenstva posle dana pauze, „orlići“ napadaju Rumuniju

Juniorska hokejaška reprezentacija Srbije u sredu od 20 časova protiv Rumunije igra presudan meč u borbi za visok plasman na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe B, za igrače do 20 godina.
Nacionalni tim Srbije je posle ubedljivog trijumfa nad selekcijom Kine u ponedeljak, iskoristio dan pauze na šampionatu sveta u Novom Sadu za psihološku i fizičku pripremu za najvažniji test ove generacije, duel sa selekcijom naših severoistočnih suseda. Rumuni su u prva dva kola prikazali najbolji hokej i sa dva sigurna trijumfa, nad Australijom 8:0 i Belgijom 6:2, dočekuju duel sa našom selekcijom.
Iako je Rumunija, kao selekcija koja je u Grupu B stigla eliminacijom iz višeg ranga, favorit u tom meču kao i na celom turniru, mladi srpski „oklopnici“ pokušaće da svom rivalu pomrse račune. Izabranici Nemanje Jankovića su u utorak uveče u odličnoj atmosfer trenirali na ledu ledene dvorane „SPENS“ i tako potvrdili da je nesrećan poraz od Španije (1:4) već zaboravljen.
Srbija bi se trijumfom nad Rumunijom vratila u borbu za najviši plasman, dok bi eventualnim porazom bronza bila krajnji domet naše selekcije na završetku takmičenja. Meč Rumunija – Srbija igra se u ledenoj dvorani „SPENS“ u sredu od 20 časova, uz DIREKTAN PRENOS na televiziji „Arenasport“.
U uvodnom meču trećeg takmičarskog dana satsaju se Španija i Kina (od 13 časova), dok u drugom meču dana od 16.30 časova igraju Australija i Belgija.
Parovi trećeg kola:
Sreda, 20.1.2016.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Trijumf Frojnda u Vikersundu, Fanamel oborio rekord

Španija – Kina (13)
Australija – Belgija (16.30)
Rumunija – SRBIJA (20)

TABELA:
Rumunija 6
Španija 6
SRBIJA 3
Belgija 3
Australija 0
Kina 0

Svi rezultati, livescore sa utakmica, kompletne statistike i sastavi svih selekcija dostupni su na internet stranici Međunarodne hokejaške federacije posvećenoj SP U20 u Novom Sadu, na adresi: http://www.iihf.com/competition/544/statistics.html.

PHOTO: Mirko Lazović