Srbija-bronza

HOKEJ NA LEDU
Svetsko prvenstvo U20 – Srbija ubedljivo do bronze, Rumunija u višem rangu

Juniorska hokejaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu Divizije II, Grupe B u Novom Sadu, pošto je u meču poslednjeg kola ubedljivo savladala selekciju Belgije rezultatom 9:0 (2:0, 3:0, 4:0).

„Orlići“ su u meču koji je direktno odlučivao o osvajaču poslednjeg odličja na turniru potpuno nadigrali na ovom turniru veoma dobru belgijsku selekciju i zasluženo se okitili bronzom. Izabranici Nemanje Jankovića potvrdili su da su se s pravom nadali visokom plasmanu pred ovaj turnir, a samo nedostatak sreće i koncentracije u derbi susretima turnira sa Španijom i Rumunijom zaslužan je što nije obezbeđeno sjajnije odličje.

Povezana vest:  „Trofej Beograda” u hokeju na ledu u subotu i nedelju

Het-trik u ubedljivoj pobedi Srbije postigao je Ivan Glavonjić, dok je dva gola dao Mirko Đumić, koji je proglašen za najboljeg igrača našeg nacionalnog tima na ovom prvenstvu. Po jedan pogodak postigli su Uroš Bjelogrlić, Ivan Glavonjić, Stefan Bošković, Miloš Nikolić i Luka Vukićević.

Stefan Bošković je prema odluci Direktorata proglašen za najboljeg beka turnira, španski hokejaš Pablo Pantoha izabran je za najboljeg napadača, dok je golman Španije Ignasio Garsija najbolji čuvar mreže.

Povezana vest:  Anja Person doživela udes tokom spusta

Naredne godine u višem rangu učestvovaće selekcija Rumunije koja je u meču koji je odlučio o osvajaču zlatne medalje, posle mnogo preokreta nadigrala Španiju rezultatom 6:5 (2:1, 1:1, 3:3). S druge strane, u uvodnom meču dana, Australija je obezbedila opstanak u grupi B, divizije II, pošto je u još jednom direktnom duelu za plasman bila bolja od Kine rezultatom 8:2 (3:0, 1:2, 4:0).

Povezana vest:  "Belgrade Floorball Open 2011", Završen prvi međunarodni florbol turnir u Beogradu

Rezultati poslednjeg kola:

Australija – Kina 8:2 (3:0, 1:2, 4:0)
Rumunija – Belgija 6:5 (2:1, 1:1, 3:3)
Belgija – SRBIJA 0:9 (0:2, 0:3, 0:4)

KONAČNA TABELA: Rumunija 14, Španija 12, SRBIJA 10, Belgija 6, Australija 3, Kina 0.

PHOTO: Mirko Lazović