ice hockey

HOKEJ NA LEDU
PS: TRI UTAKMICE OVOG VIKENDA, DERBI U SEGEDINU

Prvenstvo Srbije u hokeju na ledu nastavlja se ovog vikenda kada će u dva dana biti odigrane tri utakmice. U subotu igraju Vojvodina i Crvena zvezda, dok se u nedelju sastaju Vitez – NS Stars i Tisa Volan – Partizan.

Hokejaški vikend u domaćem šampionatu počinje u subotnjem matineu u Novom Sadu.Vojvodina koja je još uvek jedini tim u ligi koji nije osetio slast pobede dočekuje Crvenu zvezdu. S obzirom na sve dosadašnje rezultate beogradski crveno-beli su izraziti favoriti u odnosu na novosadske, između ostalog i zbog činjenice da su ih u prvom delu sezone ubedljivo savladali rezultatom 14:1. Meč u novosadskom „Spensu“ počinje od 13.15 časova.
Dan kasnije na istom mestu u isto vreme Vitez će „dočekati“ NS Stars. Naravno, „vitezovi“ su samo formalni domaćini, dok su „novosadske zvezde“ te koje u ovom meču imaju prednost domaćeg leda, ali i činjenice da igraju u odličnoj formi i da trenutno dele drugu poziciju na tabeli sa istim brojem bodova kao i Crvena zvezda (istina, uz dve utakmice više). NS Stars je u utorak ubedljivo slavio u gradskom derbiju protiv Vojvodine (11:2), dok je Vitez tri dana pre toga ubedljivo poražen na gosotvanju Tisi u Segedinu (4:13). Novosađani su favoriti i zbog činjenice da su dobili i prvi meč dve ekipe u sezoni, kada su takođe na ledu SPC „Vojvodina“ slavili rezultatom 8:2. Utakmica Vitez – NS Stars počinje u nedelju u 13.15 časova.
Derbi ovog vikenda igraće se u Mađarskoj. Domaća Tisa Volan ugostiće Partizan i pokušati da ostane nesavladiv i posle osme utakmice u sezoni. Mađarski sastav igra izvanredno ove sezone, dok aktuelnom šampionu nikako ne ide na ruku činjenica da je ove sezone odigrao tek tri meča u šampionatu, od kojih poslednji još krajem decembra protiv NS Starsa (5:1), a ostaje da se vidi kako će duga pauza prouzrokovana delom i zbog reprezentativnih akcija naših juniora odraziti na igru tima Nikole Bere. Meč u Segedinu igra se u nedelju u 18 časova.

Povezana vest:  Peti SAAF vikend: Kragujevac u Novom Sadu, startuje Druga liga Srbije

TABELA:
TIM G W WE LE L GF:GA PTS
1. Tisa Volan 7 7 0 0 0 60:17 21
2. Crvena zvezda 4 3 0 0 1 32:8 9
3. NS Stars 6 3 0 0 3 35:23 9
4. Partizan 3 2 0 0 1 21:9 6
5. Vitez 5 1 0 0 4 13:39 3
6. Vojvodina 7 0 0 0 7 7:72 0