ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Kvalifikacije za ZOI 2018: Italijani idu u završni krug

Plasman u završnu treću rundu kvalifikacija za ZOI u Pjongčangu 2018. godine izborila je selekcija Italije koja je u poslednjem meču turnira u Kortini d’Ampeco bila bolja od Velike Britanije rezultatom 6:2 (3:0, 1:1, 2:1), u duelu dve neporažene ekipe iz prva dva kola.

„Azuri“ su se bolje prilagodili neobičnom sudijskom kriterijumu u odlučujućem meču na turniru i sa dva gola u „pauer pleju“ stigli do prednosti od 2:0 već sredinom prve trećine. Do kraja prvog perioda još jednom su uspeli da matiraju odbranu Britanaca, da bi u nastavku prilično rutniski odveli meč ka sigurnoj završnici. Ostrvljani su ipak uspeli da golovima u završnici druge i početkom poslednje trećine nagoveste neizvesniju završnicu, ali je sumnje oko pitanja pobednika otklonio Aleksander Gelert u 48. minutu, da bi domaćin do kraja samo potvrdio pobedu golom u praznu mrežu u poslednjem minutu.

Povezana vest:  SKIJANJE, Otkazan prvi trening spusta u Kitzbuhelu

Italijani su tako iskoristili prednost domaćeg leda, potvrdili ulogu favorita (najbolje su rangirana selekcija u drugom krugu kvalifikacija u sve tri svetske grupe) i izborili plasman u završnu rundu koja će se u septembru igrati u Norveškoj, a na kojoj će pored „azura“ i domaćina učestvovati i selekcije Francuske i Kazahstana.

Kvalifikacije za ZOI 2018. – Grupa G (Kortina d’Ampeco, Italija)

Treće kolo:
SRBIJA – Holandija 3:7 (0:2, 2:2, 1:3)
Italija – Velika Britanija 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)

Povezana vest:  Bejzbol klub Beograd 96 proslavio 15 godina postojanja

KONAČNA TABELA: Italija 9, Velika Britanija 6, Holandija 3, SRBIJA 0.