ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije: Partizan ubedljiv protiv Viteza

Hokejaši partizana ubedljivo su savladali Vitez rezultatom 13:2 (5:0, 1:1, 7:1), u meču Prvenstva Srbije igranom u petak u ledenoj dvorani „Pionir“.

Aktuelni šampion opravdao je ulogu favorita u ovom meču i bez većih problema sigurno nadigrao „vitezove“, zabeleživši peti trijumf u sezoni. Crno-beli su sa nova tri boda nastavili borbu za drugo mesto na tabeli sa mađarskom Tisom Volan, sa kojom će se u nedelju od 17.30 časova u ledenoj dvorani „Pionir“ sastati u utakmici koja će gotovo izvesno odlučiti koja ekipa će imati prednost domaćeg leda u polufinalu plej-ofa.

Povezana vest:  ŠAH, Karakalajiću omogućen reizbor

Po dva gola i tri asistencije u pobedi Partizana zabeležili su Anton Žukov i Evgenij Vlasov, dok su se dva puta u strelce upisali i Marko Milovanović (dve asistencije), Igor Zubov i Dimitrije Filipović, dok su po jedan gol dali Marko Brkušanin, Dragan Komazec i Miodrag Pavlović.

U ekipi Viteza strelci su bili Nikola Dunda i Bogdan Janković.

Prvenstvo Srbije nastavlja se u subotu u 13.30 časova, kada se u novosadskoj ledenoj dvorani „SPENS“ sastaju NS Stars i lider prvenstva Crvena zvezda. Ovaj meč neće imati nikakav rezultatski značaj, budući da su obe ekipe pred plej-of sigurne na svojim pozicijama (Novosađani su četvrti na tabeli).

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Kragujevac Wild Boarsi sutra kreću u novi evropski pohod u okviru EFAF Kupa

TABELA: Crvena zvezda 24 (9 mečeva), Tisa Volan 21 (9), Partizan 15 (7), NS Stars 12 (9), Vitez (9), Vojvodina 0 (9).