Zvezda - Partizan 28.02.2016. 01

RAGBI 13
Zvezdi prvi večiti derbi i plasman u finale Superkupa

Ragbisti Crvene zvezde plasirali su se u finale Superkupa Srbije u ragbiju 13 pošto su u polufinalnoj utakmici savladali Partizan sa 44:30 (20:12). U prvom ovogodišnjem večitom derbiju na stadionu FK Heroj u Jajincima, crveno-beli su prikazali mnogo bolju igru i zasluženo se plasirali u finale u kojem će se narednog vikenda za prvi trofej u ovoj sezoni boriti protiv aktuelnog šampiona, Dorćola.

Partizan je prvi poveo, esejem već u prvom minutu, ali sve posle toga proteklo je u znaku Zvezde. Predvođeni reprezentativcima Vojislavom Dedićem i Miloš Ćalićem crveno-beli su brzo napravili preokret i do kraja potom sigurno kontrolisali rezultat. Pobeda dobija dodatno na značaju pošto je nekadašnji šampion igrao bez trojice ključnih igrača, Vladislava Dedića, Miloš Zogovića i Slobodana Manaka. Sa druge strane crno-beli bili su lišeni pomoći takođe reprezentativca Dragana Jankovića, ali njegovo odsustvo nije se mnogo videlo u lošoj igri vicešampiona koji je napravio veliki broj grešaka.

Povezana vest:  KUGLANJE, Vilmoš Zavarko šampion sveta u sprintu, Kovačiću bronza!

Na startu nove klupske sezone Zvezda je pokazala da je mnogo bliža takmičarskoj formi i da će ponovo biti među favoritima za osvajanje titule. Ovo je inače bila šesta pobeda crveno-belih u istoriji ragbi večitih derbija u ukupno 11 mečeva, Partizan je ostao na pet trijumfa.

Tako će finale ovogodišnjeg Superkupa biti repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem je Dorćol savladao Zvezdu sa 44:36. To je ujedno bilo i prvo izdanje Superkupa koje je organizovala Ragbi 13 federacija Srbije. Kao osvajač duple krune, domaćin ovogodišnjeg finala biće Dorćol, termin za odigravanje je 5. Ili 6. mart.

Povezana vest:  ŠAH, Sipke Ernst pobednik Trofeja Beograda u šahu

Superkup Srbije ujedno je otvarajuće takmičenje za novu klupsku sezonu Ragbi 13 federacije Srbije, koja se nastavlja ligom. Početka takmičenje u Prvoj i Drugoj ligi Srbije zakazan je za vikend 12. i 13. marta.