ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije: Ne igra se Vitez – Partizan, crno-beli u petak sa Vojvodinom, izmene u sistemu plej-ofa

Utakmica Prvenstva Srbije između Viteza i Partizana neće biti odigrana, budući da je HK Vitez dopisom obavestio Kancelariju SHLS da nije u finansijskoj situaciji da odigra pomenuti duel. U skladu s tim, v.d. Direktora takmičenja doneo je odluku o registrovanju utakmice u korist HK Partizan, a umesto pomenutog meča koji je bio planiran za petak, 4. mart, biće odigran poslednji meč ligaškog dela sezone između Vojvodine i Partizana (ledena dvorana „SPENS“, 21.20 časova).

Takođe, na osnovu dopisa koji je Hokej klub Vitez 29. februara dostavio Savezu hokeja na ledu Srbije odlučeno je da meč bude registrovan rezultatom 5:0 u korist Partizana, dok se HK Vitez na osnovu Pravilnika o takmičenju SHLS sankcioniše oduzimanjem jednog boda i novčanom kaznom u iznosu od 12.500 dinara.

Povezana vest:  SKIJANJE, AMERIKANAC ODMARA ZBOG POVREDE, Miler preskače Garmiš

Sa ova tri boda Hokej klub Partizan sada ima 21 poen, koliko i Tisa Volan iz Segedina, ali zbog boljeg međusobnog skora (dve pobede, 9:2, i 8:0) i gol razlike šampion Srbije je jedan meč pre kraja ligaškog dela šampionata pretekao ekipu iz Segedina na drugom mestu na tabeli, pa će takmičenje sigurno okončati ispred mađarskog tima. Pomenuti duel, u kojem će se Partizan sastati sa ekipom Vojvodine, biće odigran u petak, 4. marta od 21.20 časova u ledenoj dvorani „SPENS“.

PROMENE U SISTEMU PLEJ-OFA, BEZ POLUFINALA

Dogovorom četiri kluba učesnika plej-ofa usvojeno da se umesto prvobitno planiranog sistema takmičenja koji je podrazumevao odigravanje polufinala i finale plej-ofa, kao i duel za treće mesto, na predlog Tise Volan dogovoreno da se igraju samo mečevi finala plej-ofa u kojem će se sastati ekipe Crvene zvezde (pozicija 1) i Partizana (2), na tri pobede u seriji, dok će se ekipe Tisa Volan (3) i NS Stars (4) takmičiti za treće mesto, do dve pobede u seriji.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Gruger izašao iz bolnice posle mesec dana

Doigravanje počinje već u nedelju, 6. marta utakmicom Tisa Volan i NS Stars u Segedinu, drugi meč igra se nedelju dana kasnije, a eventualna „majstorica“ 20. marta. Finalna serija između Crvene zvezde i Partizana počinje u petak, 11. marta, drugi meč na programu je 15. marta, a treći tri dana kasnije. Ukoliko bude bilo potrebno, preostala dva termina finala su nedelja, 20. mart, odnosno utorak 22. mart.

PRVENSTVO SRBIJE

Vitez – Partizan 0:5 pff.
Petak:
Vojvodina – Partizan (21.20, ledena dvorana „SPENS“)

TABELA:
TIM G W WE LE L GF:GA PTS
1. Crvena zvezda 10 9 0 0 1 101:15 27
2. Partizan 9 7 0 0 2 65:17 21
3. Tisa Volan 10 7 0 0 3 65:40 21
4. NS Stars 10 4 0 0 6 49:50 12
5. Vitez (-1) 10 2 0 0 8 22:94 5
6. Vojvodina 9 0 0 0 9 10:96 0

Povezana vest:  NHL, petak 29. Januar

PAROVI I TERMINI PLEJ-OFA:

FINALE:
Crvena zvezda – Partizan (petak, 11. mart, ledena dvorana „Pionir“, Beograd)
Crvena zvezda – Partizan (utorak, 15. mart, ledena dvorana „Pionir“, Beograd)
Partizan – Crvena zvezda (petak, 18. mart, ledena dvorana „Pionir“, Beograd)
Partizan – Crvena zvezda (nedelja, 20. mart, ledena dvorana „Pionir“, Beograd) *
Crvena zvezda – Partizan (utorak, 22. mart, ledena dvorana „Pionir“, Beograd) *

ZA TREĆE MESTO:
Tisa Volan – NS Stars (nedelja, 6. mart, Gradsko klizalište, Segedin)
NS Stars – Tisa Volan (nedelja, 13. mart, ledena dvorana „SPENS“, Novi Sad)
Tisa Volan – NS Stars (nedelja, 20. mart, Gradsko klizalište, Segedin) *

* – ako bude potrebno