ice hockey

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije: Tisa Volan slavila protiv NS Starsa u prvom meču borbe za 3. mesto

Hokejaši Tise Volan savladali su ekipu NS Starsa rezultatom 6:4 (2:1, 2:2, 2:1), u prvom meču borbe za 3. mesto u plej-ofu Prvenstva Srbije igranom u nedelju uveče u Segedinu.
Mađarska ekipa zabeležila je treći trijumf ove sezone protiv Novosađana. Posle dva ligaška duela (10:4 i 4:2), klub iz Segedina je slavio i u prvom meču razigravanja i poveo sa 1-0 u seriji koja se igra do dve pobede.
NS Stars je pružio odličan otpor favorizovanom protivniku, dva puta je nadoknadio prednost domaćina u prvoj trećini (1:0 i 2:1), da bi brzim golovima Radosavljevića i Lezjea u prvom minutu nastavka stigao do vođstva.
Tisa Volan je u nastavku ipak stigla do preokreta, iskoristivši dva puta prednost igrača više, dok je jedan pogodak postigla i sa igračem manje, pa je sredinom poslednje trećine imala prednost od čak tri gola (6:3), koju ni gol Džastina Dušarma u 54. minutu nije mogao da ugrozi.
Dva gola u pobedi domaćina postigao je Lorinc Simon Farkaš, dok su se po jednom u strelce upisali Dome Anuš, Tamaš Juri, Tamaš Lenćeš i Zoltan Revak. Strelci za NS Stars bili su Marko Damjanović i kanadski internacionalci Maksimilijen Lezje i Džastin Dušarm.
Drugi meč serije igra se u nedelju, 13. marta, a domaćin će biti ekipa NS Starsa.
Prethodno, u petak će početi finalna serija plej-ofa Prvenstva Srbije u kojoj se sastaju „večiti rivali“ Crvena zvezda i Partizan.

Povezana vest:  KUGLANJE, Het trik Kovačića na „Trofeju Beograda"