PAR-CZV 01

HOKEJ NA LEDU
Prvenstvo Srbije, finale plej-ofa: Zvezda uzvratila udarac Partizanu, Popravka presudio „svojima“ za 1-1 u seriji

Hokejaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 5:3 (1:2, 3:1, 1:0), u drugom meču finala plej-ofa Prvenstva Srbije i izjednačili rezultat na 1-1 u seriji.

Crveno-beli revnaširali su se najvećem rivalu za poraz u prethodnom susretu, kapitalizovali inicijativu i veći broj udaraca na gol protivnika u ovom susretu (38-23) i tako finalnu seriju vratili „na početak“. Zvezda je odigrala bolje, pružila je bolju partiju nego u prvom susretu, dok crno-beli nisu bili na nivou partije iz uvodnog meča finala.

Povezana vest:  KUGLANJE, Srbija sa svetskim rekrordom obezbedila bronzu na SP

Ključ pobede Crvene zvezde bio je izvanredni Pavel Popravka, nekadašnji hokejaš Partizana, koji je svom nekadašnjem klubu dao čak četiri gola, između ostalih i poslednja dva kojima su crveno-beli stigli do odlučujuće prednosti, posle mnogo preokreta koji su im prethodili. Uz reprezentativca Srbije, strelac za Crvenu zvezdu bio je i slovački internacionalac Lukaš Klima, dok su odlične partije pružili i ruski napadač Dmitrij Markelov sa tri asistencije, odnosno Slovenac David Sefič sa dva dodavanja za gol.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Damir Mikec osvojio bronzu na Svetskom kupu u Gabali

U redovima Partizana po jedan pogodak postigli su Dimitrije Filipović, Marko Brkušanin i Anton Žukov.

Crvena zvezda je ovom pobedom poravnala rezultat u seriji na 1-1, pa će se u borbi za titulu prvaka Srbije, najzanimljivijoj u poslednjih sedam godina igrati najmanje još dve utakmice od kojih je prva na programu u petak od 17.30 časova, kada će nominalni domaćin biti ekipa Partizana.

Povezana vest:  Partizan nagradio olimpijce iz Rima