Jasna Sekaric cita poruku predsednika MOK Zaka Roga„Olimpijski dan“ po šesnaesti put u Beogradu

 

 

Pod sloganom „Voli, trči, Olimpizmu se uči!“, na trim stazi na Košutnajku, danas je po šesnaesti put u našoj zemlji, obeležen dan Međunarodnog olimpijskog komiteta. U junu mesecu, širom sveta nacionalni olimpijski komiteti, organizuju „Olimpijski dan“ i tom manifestacijom obeležavaju rođendan MOK, koji je 23. juna 1894. osnovao baron Pjer de Kuberten.

Podršku Olimpijskom komitetu Srbije, u organizaciji “Olimpijskog dana”, pružila je kompanija McDonald’s Srbija, koja je već tradicionalno generalni sponzor ove manifestacije.

Predsednik OKS Vlade Divac u svom obraćanju prisutnima, izjavio je: – Ovaj događaj, mnogo je više od obične trke. Ovo je idealna prilika za širenje olimpijskog duha, promociju porodičnih vrednosti, zdravog načina življenja i podsticanje građana na bavljenje fizičkom aktivnošću. Trke kojima prisustvujemo podsećaju nas da je sport, danas, više nego ikada deo razvoja svakog društva i da je fizička aktivnost, svakom čoveku osnov za zdravo telo i jednako važno, zdrav duh. Porodica je stub svakog društva. Iz tog razloga posebno mi je drago što vidim veliki broj naših najmlađih sugrađana koji su došli sa roditeljima i pridružila nam se na ovaj dan.“=

Povezana vest:  Srpski skijaš Marko Vukićević vraća se na vrh

trka najmladjihPoruku predsednika MOK Žaka Roga, učesnicima Olimpijskog dana pročitala je Jasna Šekarić, reprezentativka Srbije u streljaštvu, šest puta učesnik Olimpijskih igara i osvajač 5 olimpijskih medalja.

Pored trka za decu na 200 i na 400 metara i trke zadovoljstva na 3600 metara, za sve uzraste, na ovogodišnjem „Olimpijskom danu“ održane su i dve nove trke, porodična i štafetna-sponzorska.

Povezana vest:  KUGLANJE, Beograd i Radnički jesenji prvaci, Metalcu derbi, Bačka uzela bod Kristalu

Za porodičnu trku u kojoj su učestvovala deca sa roditeljima, znak za start trke dao je naš najstariji olimpijac Franjo Mihalić. Sponzori Olimpijskog komiteta Srbije, kompanija Telenor i kompanija Merkator S nagradile su najbrojniju, odnosno najstariju porodicu. Kompanija Telenor poklonila je dva Telenor internet modema sa 30GB saobraćaja, a Merkator je najbrojniju porodicu nagradio sa vaučerom na 10.000 dinara za kupovinu u Merkator ili Roda prodajnim objektima.

Povezana vest:  ŠAH, Zadar open 2009 - Loš dan za Srbe

Stafeta OKSPrvi put organizovana je i štafetna, sponzorska trka u kojoj su svoje predstavnike imali Olimpijski komitet Srbije, McDonald’s Srbija i predsatvnici kompanija članica sponzorskog pula OKS, kompanija Telenor, Merkaotr S, Vojvođanska banka, Dunav osiguranje, JAT-a, Verano motorsa, PRESS publishing grupe, Color press grupe. Poslednju izmenu u štafeti Olimpijskog komiteta Srbije trčao je predsednik OKS Vlade Divac.

Svi učesnici trka dobili su majce Olimpijskog dana i svima su dodeljene diplome Međunarodnog olimpijskog komiteta.