Kada slabo igraš  i sreća ti okrene leđa! Na juniorskom Šampionatu sveta u Novigradu u Hravatskoj, srpski kuglaši i kuglašice su u prepodnevnom programu poispadali u miksu i sprintu za juniorke posle mnogo obrta koji su pokidali nerve i nasekirali navijače.

Šampioni Srbije u miksu Hermina Lukač  i Alen Kujundžić su  u provom meču pobedili odlične Poljake Oleževsku i Šulca na dve „zlatne kugle“. U setovime je bilo 1:1 (171:188, 143:140). Kujundžić je prvom dodatnom kuglom srušio „devetku“, Šulc četvorku, Lukač sedmicu, Oliževska „devetku“ i srpski miks je prošao sa 16:13.

Povezana vest:  SLOHOKEJ, Trener i igrači Partizana zadovoljni zbog trofeja

U četvrtfinalu, u borbi za bronzu, naišli su na nezgodni francuski miks Io – Ižele koji je, kasnije, osvojio svetsko srebro. Ponovo je bilo 1:1 u setovima (141:153, 142:140). Prvu „zlatnu kuglu“  poslala je Klarisa Io i oborila „devetku“. Kujudžić je srušio „osmicu“, ali je i  Jan Ižele oborio „osmicu“, a Hermina Lukač pet čunjeva i Francuzi su prošli sa 17:13.

U polufinalu, francuski par je eliminisao slovenački miks Tina Hren – Timi Jurančič, dok su u drugom finalu Austrijanci  Sabrina Kaufman – Martin Ratmajer  savladali Sedlar Klaru i Domagoja Bradarića (Hrvatska). Poraženima u polufinalu pripale su bronze.  Finale su dobili Kaufman i Ratmajer sa 2:0 i okitili se zlatom.

Povezana vest:  KROS KANTRI, Titula Amerikankama i Rusima u sprintu

Sve tri srpske kuglašice ispale su u sprintu (deset u pune, deset u „čišćenju“, dva seta, ako je 1:1, igraju se tri „zlatne kugle“, ako je nerešeno u setu igra se jedna „zlatna kugla“ za pobedu u setu). Ljiljana Frenc je  sa Hrvaticom Mirnom Bosak igrala 1:1 u setovima (106:106 – razigravanje za set 7:6 sa Frenc i 100:110). U zlatnim kuglama  drama: Franc 6, Bosak devet, Frenc devet, Bosak šest, Frenc šest, Bosak devet i na kraju 24:21 za Hrvaticu!

Povezana vest:  U nedelju Otvoreni kup Srbije u obaranju ruku

Vesna Boškov je izgubila od Slovenke Črep sa 2:0 (91:91 – razigravanje za set 5:4 za Slovenku, 101:86).

Angela Zolnai je sa Nemicom Lisom Ajhorn vodila veliku borbu. Prvi set je pripao Nemici 111:102, drugi srpskoj reprezentativki 89:86. Zolnai je prvom kuglom oborila „devetku“, Nemica sedmicu. Druge dve kugle  Zolani je loše odigrala, srušila dve „trojke“ a Nemica osmicu i sedmicu i prošla dalje 15:22.